Her er højdepunkterne fra Milan Fashion Week

Fastfood-Moschino, de glade 60’ere, Rita Ora og en ring af ild – vi samler op på den velafsluttede modeuge i Milano.

Fendi Versace Dolce & GabbanaFendi, Versace og Dolce & Gabbana

Design deluxe
Den italienske modeuge har altid fungeret som et udstillingsvindue for luksusmode, de fleste kvinder kun kan drømme om. Mens finanskrisen rystede op i modebranchen de fleste steder i verden og affødte en bevægelse væk fra højtråbende eksklusivitet såsom logoprydede designs og pels, forblev italiensk tøjdesign lige overdådigt. Hjemlandet for Dolce & Gabbana, Fendi, Gucci og Versace går ikke på kompromis med ekstravagance, og det fik vi igen at se ved den nyligt overståede modeuge: Eksklusive pelshætter hos Fendi, silkekjoler og medaljoner hos Versace samt en glitrende eventyrskollektion fra Dolce & Gabbana. Viva Italia!

DSquared 3DSquared2 og Roberto Cavalli fyrer op
Måske kan du huske, da Kate Moss spankulerede ned ad Louis Vuittons SS/11catwalk mens hun hev på en Marlboro Light? Historien gentog sig hos Dean og Dan Caten, designduoen bag DSquared2, der sendte en cigaretrygende, sort- og leopardklædt model ned ad catwalken og sikrede, at modeugens sidste dag kom (for)rygende fra start.

Der var også røg i luften hos Roberto Cavalli, dog i en noget større skala, da designeren præsenterede den italienske modeuges mest betagende catwalksceneri, bestående af vand indcirklet af en ring af ild.

moschinoHurtig mad og markedsføring hos Moschino
Sidste år shanghajede Moschino den sprælske Jeremy Scott til posten som chefdesigner, og beslutningen vakte stor opsigt i modeverdenen, da begge parter har en forkærlighed for det overdrevne. I Milano præsenterede Scott sin længe ventede debut for modehuset og leverede et show, der levede op til alle forventninger om humoristiske tiltag og popkulturelle referencer med en kollektion inspireret af McDonalds og tegneseriefiguren Svampebob Firkant.

Som yderligere genistreg slap Scott minikollektionen ’Fast Fashion – Next Day After The Runway’, der allerede forhandles online, og havde japansk Vogues Anna Dello Russo som omvandrende reklamesøjle under modeugen.

Armani Wintour

Giorgio Armanis offentlige kritik af Anna Wintour
I mandags valgte den amerikanske Vogue-dronning Anna Wintour at skippe Giorgio Armanis ready-to-wear-show og flyve videre til modeuge i Paris; et valg, som den italienske designer ikke lod gå ubemærket hen. Armani følte sig så forrådt, at han fluks efter sin kollektion havde rundet catwalken indkaldte til ekstraordinær pressekonference, hvor Wintour udgjorde dagsordenen:

»Der er mange, som vælger at droppe Armani-showet og tage til Paris. Hvorfor skal jeg altid være idioten, som bliver straffet af en person, der, om end jeg kan lide det eller ej, er magtfuld? Jeg føler mig straffet…«, lød det blandt andet fra den oprørte designer.

Nu kommer hun helt sikkert næste gang, Armani…

Versace Gucci

Versace, DSquared2 og Gucci

60’ernes mod og miniskørter
Det er langt fra første gang, at det glade årti agerer inspirationskilde for store modehuse, og det er heller ikke den sidste. Særligt i Milano har 60’erne fyldt i modebilledet, senest i Prada og Moschinos SS/13-kollektioner, og ved den nyligt overståede modeuge havde årtiet atter fundet vej til catwalken. Referencerne var tydelige hos Versace, DSquared2 og Gucci, der alle sendte Twiggy-inspirerede designs ned ad catwalken med enkle snit, korte skørter, høje kraver og mindre fokus på accessories.

Philipp PleinVelkommen til det vilde vesten
Popstjerner, biler, ild og supermodeller – der manglede bestemt intet instabait på Philipp Pleins FW/14 cowboyinspirerede catwalk. Designerens kreative visioner blev blandt andet fremvist af de garvede supermodeller Naomi Campbell og Irina Shayk, der spankulerede rundt om en indendørs tankstation stablet på benene til formålet. Showet blev rundet af med manér med en sensuel optræden fra Rita Ora og levende ild, da designeren selv tog en tur ned ad catwalken for at modtage sin velfortjente applaus.

Læs også: Street style: God stil fra modeugen i Milano

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af