Chanel debuterer som operakomedie

Chanel debuterer som operakomedie

Da den canadiske operainstruktør Robert Carsen havde premiere på sin version af Jean-Philippe Rameaus opera ‘Platée’ i Wien i sidste uge, kunne især de modeglade i publikum få sig en unik oplevelse. Carsen havde nemlig hentet inspiration fra modehuset Chanel, og tilmed bygget scenografien efter den berømte Chanel-forretning i gaden Rue Cambon i Paris.

Læs også: Ray Ban skal designe fremtidsbriller

I nyopsætningen af fortællingen ‘Platée’ søger Jupiter, gudernes konge, at kurere sin kone Junos jalousi ved at bilde den grimme vandnymfe Platée ind, at han er forelsket i ham.

Med Chanel som inspiration, har Carson valgt at transformere sin Jupiter-karakter til en Karl Lagerfeld-kopi med hvid hestehale, sorte solbriller og fingerløse læderhandsker. Og selvfølgelig skulle Juno, Jupiters kone, derfor ligne ingen ringere end den tweedklædte Coco Chanel.

Læs også: Proenza Schouler x M.A.C. rammer butikkerne 

Jean-Philippe Rameau skrev operakomedien til den franske kronpris Louis’ bryllup med spanske Maria Theresa, og blev for første gang opført i Versailles-slottet i 1745.

Det siges at Maria Theresa selv ingen skønhed var, og komedien derfor blev skrevet over den jalousi hun ville få at føle, ved at gifte sig den smukke kronprins. Selvom komedien var bygget på en satirisk parodi, der gjorde grin med Maria Theresa, blev ‘Platée’ en kæmpe succes.

Operaen bliver fremført i Paris i løbet af ugen, og rejser videre til New Yorks Lincoln Center den 2. april. Hvis du er interesseret i at se den fashionable opera, kan du se den online i april HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af