Guide: Danske modeller der hitter i udlandet

I kølvandet på modeugesæsonen tager vi et nærmere kig på ti danske modeller, der holder fanen højt på de internationale catwalks.

Freja Beha

 

Freja Beha Erichsen
International debut: 2005
Karriere highlight: Forside på Vogue Paris i 2005, 2010 og 2014
Tre store kampagner: Gucci, Zara og Chanel

Som regerende dronning af det androgyne look, er Freja ikke blot én af Danmarks, men én af verdens mest ansete supermodeller. Dette blev cementeret i slutningen af sidste år, hvor hun efter et par sæsoners catwalkfravær vendte stærkt tilbage i modebilledet med en velfortjent plads på sitet Models.com’s prestigefulde liste over branchens ikoner.

Mikkel G Jensen

 

Mikkel G. Jensen
International debut: 2012
Karriere highlight: Kampagne for Trussardi SS/14
Tre store catwalkshows: Givenchy, Louis Vuitton og Moschino

Mikkels nordiske træk og kunstneriske tatoveringer fik modebranchens opmærksomhed efter en fotoserie i Vogue Japan Hommes. Herefter blev Mikkel headhuntet til catwalken, hvor han har slået sine folder lige siden og samarbejdet med højprofilerede modehuse som Givenchy og Calvin Klein.

Caroline Brasch 

Caroline Brasch Nielsen
International debut: 2010
Karriere highlight: Ansigt for parfumen ’Fan di Fendi Blossom’ SS/14
Tre store kampagner: Valentino, Sonia Rykiel og Chloé

Caroline har både taget catwalken og streetstyle-fotograferne med storm, takket være sine høje kindben og misundelsesværdige stil. Den unge model er én af Karl Lagerfelds nøje udvalgte muser, og kan desuden prale af en imponerende 19. plads på Models.com’s liste over verdens mest eftertragtede modeller.

Sylvester 

Sylvester Ulv Henriksen
International debut: 2009
Karriere highlight: Kampagnevideo for Saint Laurent Paris SS/14
Tre store kampagner: Balenciaga, Topman og Carven

Sylvesters interessante ansigt og rebelske udstråling har banet vejen for en karriere på tryk, både som kampagneansigt og i billedserier for internationale magasiner som i-D, W og Love.  Så er det blot et spørgsmål om tid, før Sylvester finder vej til endnu flere catwalks og kampagner verden over.

Nina Agdal

 

Nina Agdal
International debut: 2012
Karriere highlight: Forside på Sports Illustrateds 50års jubilæumsnummer
Tre store kampagner: Billabong, Victoria’s Secret og Macy’s

Nina kom godt fra start i det store udland med en serie i magasinet Sports Illustrated, der samtidig udnævnte modelspiren til ’Rookie of the Year’. Siden har hun også tilføjet catwalkshows og kampagner for lingerigiganten Victoria’s Secret til porteføljen, og scoret en 22. plads på Models.com’s liste over verdens mest sexede modeller.

Zakaria Khiare

 

Zakaria Khiare
International debut: 2011
Karriere highlight: Kampagne for Paul Smith Jeans FW/12
Tre store catwalkshows: Dior Hommes, Hermès og Burberry

Zakarias modelfærd er meget lig Mikkels, da han også fik sit internationale gennembrud på siderne af Vogue Japan Hommes, hvorefter han hovedsageligt har gjort karriere på catwalken. Herhjemme har Zakaria derimod stor succes som kampagnemodel, blandt andet for herrebrandet Libertine-Libertine.

Nadja Bender

 

Nadja Bender
International debut: 2011
Karriere highlight: Kampagne for Gucci Accessories Cruise SS/14
Tre store kampagner: Fendi, Mango og H&M

For tre år siden havde Nadja sin faste gang på Københavns Universitet, hvor hun læste nanoteknologi, indtil en agent fik hende overtalt til at prøve kræfter med livet som model. I dag pendler Nadja mellem verdens storbyer, hvor hun blandt andet åbner shows for Chanel og folder sig ud på siderne af Vogue.

Josephine Skriver 

Josephine Skriver
Internatinoal debut: 2011
Karriere highlight: Kampagne for Joie SS/14
Tre store catwalkshows: Dolce & Gabbana, Valentino og Zac Posen

Josephine er en klassisk, skandinavisk skønhed, som trods sit kommercielle udseende også formår at lande jobs hos haute couture-husene. Hendes arbejdsopgaver spænder derfor bredt, fra forsider på Elle og Harpers Bazaar til catwalksshows for Chanel Couture.

Victor Nylander

 

Victor Nylander
International debut: 2011
Karriere highlight: Kampagne for Dior Homme FW/13
Tre store catwalkshows: Prada, Tommy Hilfiger og Versace

Victor startede sin internationale karriere på toppen med en hæsblæsende sæson, der både bød på shows og kampagner for Versace, Prada og Dior Homme. Siden da er det kun gået videre fremad for Victor, som i skrivende stund er den 13. mest eftertragtede herremodel i verden.

Kirstin Liljegren

 

Kirstin Kragh Liljegren
International debut:
2012
Karriere highlight: Kampagne for Missoni FW/13
Tre store kampagner: Balenciaga, Zara og Lancel

Listens sidste model, Kirstin, har ligeledes et bugnende CV, som blandt andet byder på samarbejder med fotograflegenden Patrick Demarchelier, der har skudt Kirstins kampagner for Zara og Lancel. Modellen gør sig også i catwalkshows, hvor hun senest fremviste Marc Jacobs’ sidste designs for Louis Vuitton i modehusets storslåede SS/14-show.

Læs også: Paris Fashion Week: Det her skal du have set

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af