Inspiration: Ni nyere film der har præget moden

Fra Cara Delevingne som 'Marie Antoinette' til 'Avatar'-inspireret couture. Vi kigger nærmere på en stribe film, der har influeret modeverdenen.

Avatar1

Jean Paul Gaultier Couture SS/10

‘Avatar’ (2009)
James Camerons blockbuster blev en verdensomspændende succes, der også influerede modebranchen. ‘Avatar’-inspiration var især tydelig i haute couture-husene, hvor Jean Paul Gaultier, Valentino og Alexander McQueen alle skabte kollektioner inspireret af filmens blå Na’vi-folk.

GreatGatsby Featured

Brooks Brothers ‘The Great Gatsby’-kollektion, 2013

‘The Great Gatsby’ (2013)
Filmen udspiller sig i 1920’erne, hvor modebilledet var domineret af  flappers i lavtaljede kjoler og mænd i skarptskårne jakkesæt. Mens ‘The Great Gatsby’s designs til kvinder satte sit aftryk hos high-end brands som Marc Jacobs, inspirerede filmens herremode til en kollektion hos det traditionelle herretøjsmærke Brooks Brothers.

MarieAntoinetteFeatured

Cara Delevigne i Chanel Cruises 12/13-kampagne

‘Marie Antoinette’ (2006)
Sofia Coppolas ‘Marie Antoinette’ følger den unge dronning og hendes overdådige livsstil i årene op til den franske revolution. Filmen har blandt andet inspireret Karl Lagerfeld, der viste en moderne fortolkning af Marie Antoinettes royale rober i Chanels Cruise 12/13-kollektion, som tilmed blev fremvist på dronningens bopæl, Versaille-slottet. Den dertilhørende kampagne var ligeledes udført i tråd med filmens tema og havde Cara Delevingne i hovedrollen.

TheRoyalTenenbaums

Prada SS/13

‘The Royal Tenenbaums’ (2001)
Wes Andersons mørke komedie om en dysfunktionel familie blev en stor anmeldersucces. Filmens velvalgte modebillede præsenterede en bred vifte af 90’er-designs, lige fra joggingsæt og svedbånd til overklassepels parret med eksklusive Birkin-tasker. Filmens inspiration blev senest set hos Prada, som sendte ‘The Royal Tenenbaums’-inspirerede designs ned ad catwalken til deres SS/13-show.

HungerGamesFatured1
Trish Summervilles ‘Capitol Couture’-kollektion for Net-a-Porter, 2013

‘The Hunger Games: Catching Fire’ (2013)
‘The Hunger Games’ har høstet stor succes med et fremtidsunivers, hvor kostumerne spænder fra fattigmandsklæder til fremtids-couture. I forbindelse med anden film i trilogien skabte kostumedesigner Trish Summerville en kollektion med udgangspunkt i filmens stilunivers, som blev lanceret på Net-A-Porter. Kollektionen, ‘Capitol Couture’, byder på designs med tydelig inspiration fra Katnis Everdeens garderobe, både i og uden for dødsspillets arena.

Asingleman

Gucci SS/12

‘A Single Man’ (2009)
Herretøjsdesigneren Tom Ford kastede sig ud i et nyt medie, da han debuterede som filminstruktør. Ford stod selv for filmens kostumer, der præsenterede stilren 60’er-mode med simple jakkesæt, skjorter og sweatre. 60’er-referencerne kunne man efterfølgende se hos modehusene, hvor blandt andre Guccis SS/12-show bød på jakkesæt i årtiets tern.

Her

‘Her by Opening Ceremony’, 2013

‘Her’ (2013)
I Spike Jonzes romantiske sci-fi-drama forelsker hovedkarakteren Theodore Twomblys sig i styresystemet ‘Samantha’. Og i tråd med filmens tema er den røde farve gennemgående i Twomblys garderobe i form af prangende skjorter, t-shirts og jakker. Opening Ceremony er velkendte for at finde deres inspiration i film, og Twomblys stil inspirerede det amerikanske mærke til en limited edition-kollektion af røde skjorter og jakker, kakifarvede bukser og snøresko med ‘Her’ broderet på skotungen.

BlackSwan

Chanel SS/11

‘Black Swan’ (2010)
I den psykologiske thriller er scenen sat i ballettens verden, og filmen er spækket med fyldige tylskørter, stramme korsetter og perlebroderinger. Særligt hovedkarakteren Ninas to danseroller, henholdsvis den sorte og hvide svane, inspirerede modehusene, hvor blandt andre Chanel præsenterede en ballerinainspireret SS/11-kollektion med modeller i sorte og hvide tylkreationer, fjerhatte og tung teatersminke.

Dragon1

Trish Summervilles ‘The Girl With The Dragon Tattoo’-kollektion for H&M, 2011

‘The Girl With The Dragon Tattoo’ (2011)
I forbindelse med den amerikanske filmatisering af Stieg Larssons roman lancerede H&M en kollektion af samme navn. Det er endnu engang kostumedesigner Trish Summerville, som står bag, og hele kollektionen er dedikeret til Lisbeth Salanders gotiske stil med masser af nitter, lak og læder.

 

Læs mere: Copycats: Highstreeternes skamløse designkopier

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af