10 modekollaborationer vi godt kunne have undværet

LindsayLohanEmanuelUngaro


Emanuel Ungaro x Lindsay Lohan

Da det franske modehus Emanuel Ungaro viste deres SS/10-kollektion designet i samarbejde med skuespillerinden Lindsay Lohan, var reaktionerne mange. Og ingen af dem positive. Kritikken gik primært på de vulgære, billige designs fejlplacering hos couture-modehuset.

OpeningCeremonyYokoOno

Opening Ceremony x Yoko Ono
Samarbejdet mellem Opening Ceremony og Yoko Ono fra 2012, ‘Fashions for men 1969-2012’, tog udgangspunkt i skitser Ono lavede i 69, der illustrerer hendes ynglingssteder på sin afdøde mand John Lennons krop. Kollektionen, der skulle hylde Lennon, er dog endt i noget, der minder om fetisch-inspirerede designs med en tvivlsom salgsbarhed.
Viktor&RolfH&M


H&M x Viktor & Rolf

Den svenske highstreetkæde har i årevis samarbejdet med internationale modehuse, og med succes. Men da turen kom til designduoen Viktor & Rolf i 2006, fungerede mærkets couture-rødder ikke optimale i highstreet-format, hvilket især viste sig i kollektionens brudekjole, der fik ry for at være dårligt lavet.
EmporioArmanixReebok
Emporio Armani x Reebok

Det italienske modehus delte tegnebræt med sportswearmærket i 2010, hvilket resulterede i en kollektion af fusionssko. Skoenes krop ligner pæne herresko, mens sålen er hentet fra sneakere. Alt i alt er kollektionen et forvirret møde mellem to stilarter, der ikke tjener et stiligt formål i sin fusion.
DrMartensSwarovski

Dr. Martens x Swarovski
En lang række britiske subkulturer tog Dr. Martens’ støvler til sig i løbet af 70’erne og 80’erne, hvilket mærket stadig er kendt for i dag. I 2011 blev de populære støvler prydet med krystaller fra smykkevirksomheden Swarovski, der pressede prisen op til 5.500 kr. parret. Det må siges at være højt sat i forhold til skomærkets unge målgruppe og et ikke særligt overbevisende design.
TomsTheRow
The Row x Toms

Det amerikanske skomærkes forretningsplan lyder på, at hver gang et par sko sælges, gives et par væk til et barn i et u-land. Da Ashley og Mary-Kate Olsens mærke The Row blev inviteret ombord på et samarbejde, blev det solgt på netop ‘one-for-one’-modellen, men skoene blev tre gange dyrere, så måske skulle de have doneret tre par per salg?
TargetNeimanMarcus
Target x Neimen Marcus

Da lavprissupermarkedet Target og den eksklusive forretningskæde Neiman Marcus krydsede klinger i 2012, gik intet som forventet. ‘Holiday24’-samarbejdet bød på 50 julegaver fra forskellige modehuse. Men salget gik svimlende dårligt, og kritikken gik på, at designerne lavede gaver, der ikke repræsenterede deres designvison. Et eksempel var Oscar de la Rentas hundeskål, der ligger lagt fra hans sædvanlige luksusunivers.
Wang


Alexander Wang x Starbucks
I 2011 lancerede Alexander Wang sit t-shirt samarbejde med kaffekæden Starbucks, hvilket bestod af en hvid t-shirt med kaffelignende pletter. Kaffen på trøjen former sig til slut som kædens logo. Hvor komisk man end kan finde designet, kan det ikke undgås at blive misforstået som en beskidt t-shirt, hvilket ikke er noget, man burde betale penge for.
Fedtmule
Del Toro x Disney
Da Disneys Fedtmule indtog Del Toros chukka sidste år, kom det meget ufarlige design med en farlig pris. For trods farvekombinationens billige udtryk, kostede skoene knap 2.000 kr. De blev blandt andet solgt hos den franske butik Colette, der er kendt for at tage designchancer, som denne må siges at være.
IsaacMizrahiKleenex
Isaac Mizrahi x Kleenex
Der er ikke det produkt, en designer ikke kan kaste sig over og forskønne. Det gælder også engangs-lommetørklæderne fra Kleenex, som den amerikanske designer Isaac Mizrahi i år har pyntet med sin spraglede stil. I følge ham selv, er der ikke det aspekt af hjemmet, der skal gå ned på stil. Det forklarede han i hvert fald til magasinet OK!.

Læs også: Her er modeverdens mest kontroversielle kampagner

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af