Otte gange dansk design i imponerende internationale collabs

Vi stiller skarpt på en række danske mærker, der med internationale samspil sætter dansk mode og design på verdenskortet.

AA4


Astrid Andersen x Topman (2014)

Den danske herretøj-designers nylige samarbejde med den britiske highstreetkæde, vidner om hendes internationale succes, der også har gjort hende til fast inventar under den londonske herremodeuge. Resultatet er en vellykket kollektion af streetwear med Andersens designsignaturer som logoer, feminine detaljer og hiphop-attitude. Kollektionens lookbook blev tilmed præsenteret af ASAP Ferg fra hiphop-kollektivet ASAP Mob, der poserer på bedste rapper-manér i det streetede samarbejde.
WonHundredBarneys

Won Hundred x Barney’s (2013)
Sidste år indgik Won Hundred et samarbejde med den eksklusive amerikanske butikskæde Barney’s. Resultatet blev en tofarvet læderjakke til herrer, der i al sin eksklusivitet kun blev produceret i ti eksemplarer. Jakken blev solgt i Barney’s berømte butik i New York, og i den danske herretøjs-forretning Pede & Stoffer i København. Nu er der kun at håbe, at den vellykkede jakke baner vej for flere internationale samarbejder for det danske mærke.
WoodWoodClarks


Wood Wood x Clarks (2014)

Tidligere i år fortolkede Wood Wood den britiske skogigant Clarks’ klassiske ‘Wallabee’-model fra 1967. Resultatet blev en tofarvet version i marineblå og bordeaux, præget med ordet ‘Utopia’, der også er navnet på Wood Woods SS/14-kollektion. Samarbejdet er vellykket, men næste gang ser vi gerne Wood Wood sætte deres præg på skoens silhuet.
KvadratRafSimons


Kvadrat x Raf Simons (2014)

Dengang den belgiske designer Raf Simons var chefdesigner hos Jil Sander, benyttede han tekstiler fra den danske tekstil-leverandør Kvadrat til sin AW/11-kollektion. Det medførte et samarbejde lanceret i år, bestående af tekstiler, puder og plaider udarbejdet i fællesskab.
»Selvom jeg beskæftiger mig med tøj, tænker jeg altid på andre ting end tøj, der kan repræsentere idéen om at kreere, om det så er møbler, tekstiler eller interiør«, udtaler Simons til branchesitet Business of Fashion.
Stine Goya


Stine Goya x Weekday – ‘Fade to W’ (2012)
Siden 2009 har danske Stine Goya designet to kollektioner for den svenske highstreetkæde Weekday, så det var en velkendt samarbejdspartner, kæden inviterede ombord på lanceringen af deres underlinje ‘Fade to W’. Med linjen ville Weekday ramme en mere feminin nerve, hvilket Goya med sin designæstetik formåede med stor succes. Kollektionenerne byder  på designs i lyse nuancer af rosa og blå, samt feminine silhuetter i sorte blonder.
1soulland


Soulland x Barbar (2013)

Da Soulland fremviste deres AW/13-kollektion under den københavnske modeuge, så vi et glimt af tegneseriefiguren Barbar. Det viste sig senere at være et helt samarbejde, hvor Soulland, som det første mærke nogensinde, havde fået lov til at benytte sig af motiverne fra den franske tegneserie. Samarbejdet blev lanceret i den parisiske luksusbutik Colette og blev sidenhen udsolgt på ingen tid. Efterfølgende har Soulland samarbejdet med den londonske butik Goodhood Store og mærket House of Billiam, hvilket markerer, at Soulland er ved at rykke ud over landets grænser.
MuuseVogue


Muuse x Vogue Italia (2011)

Siden 2011 har det danskbaserede designkollektiv Muuse afholdt en årlig designkonkurrence i samarbejde med italiensk Vogue, med det mål at sætte fokus på unge designtalenter. Gennemsnitligt modtager konkurrencen firehundrede ansøgere, hvoraf 50 finalister udvælges ved en offentlig afstemning. Vinderen findes af Vogue Italias moderedaktør Sara Maino, og belønnes ved at få en kapsul-kollektion forhandlet hos Muuse.
PeterJensen


Peter Jensen x Topshop (2006)

Den danske designer med base i London, Peter Jensen, har en lang række internationale kollaborationer i bagagen. Siden 2006 har Jensen samarbejdet med Fred Perry hele tre gange, hvilket har resulteret i interessante fortolkninger af mærkets klassisk britiske herretøj. Derudover tæller listen af samarbejdspartnere, som Jensen har designet i fælleskollektioner med, highstreetkæderne Topman og Topshop, Urban Outfitters og Dover Street Market. Så forstår man pludselig godt, at Jensen er at finde i Kraks berømte Blå Bog.

Læs også: Ni designsamarbejder vi håber at se

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af