19 højdepunkter fra Copenhagen Fashion Week

Tendenser, detaljer, modeller, fester og shows. Her er cremen af den netop overståede modeuge.

stoersteforventning
1. Største forventninger
Der var skyhøje forventninger til Ganni, der tidligere på året modtog prisen som ’Årets brand’ ved Elle Style Awards. Selv om det var Gannis første show, var både den internationale presse og hele blogger-eliten klar, da Ganni viste en meget brugbar kollektion frem på Simon Spies’ gamle tennisbane ved Mercur Hotel. Forventningerne blev indfriet, og Instagram flød hurtigt over med billeder af modeller på tennisbanen.

glimt
2. Glimt
Der var masser af sølv og glimmer i kollektionerne. Her er et fint sæt fra Mark Kenly Domino Tan.

mestopfindsommeshow
3. Mest opfindsomme show
Det kommer ikke som den store overraskelse, at Henrik Vibskov stod for det mest opfindsomme show. Det gør han altid. Kombinationen af en vandballet fremført af den norske statsballet og en klassisk catwalk i en rå parkeringskælder på Papirøen gik op i en højere enhed (se flere billeder HER).

denimondenim
4. Denim on denim
Der var masser af denim under modeugen. Her er det ’denim on denim’ på en af de cool drenge fra Mads Nørgaards show.

bedstelocation
5. Bedste location
Flankeret af Caroline Brasch og Eniko Mihalik kunne Charlotte Eskildsen fra Designers Remix lade sig hylde efter et vellykket show på modeugens bedste location: En cementhave i Bernstoffsgade, en smuk oase i Indre By, som ingen rigtigt viste eksisterede, før Designers Remix inviterede indenfor.

kimono
6. Kimonoer
Kimono. Også til mænd. Flere af de internationale huse viste kimonoen frem under herremodeugen i juni. Soulland er nu kommet med deres bud på, hvordan kimonoen skal bæres.

mestgennemfoerteshow
7. Mest gennemført show
Mads Nørgaard leverede modeugens mest gennemførte show. Kollektionen havde fået titlen ’Out of the Blue’ og det passede derfor helt perfekt, at Billedhuggerskolen Charlottenborgs rå værkstedshal og hemmelige have dannede rammerne. Og den blå farve var da også den røde tråd gennem hele showet – fra blå bænke og blå makeup til kollektionen, der var holdt i blå nuancer og stylet med customized Reebok-sneakers. Darkness Falls spillede det nye nummer ’Wow’ live, mens modellerne gik gennem lokalerne i værkstedshallen.

outoftheblue
8. Ud af det blå
Der var nuancer af blå alle vegne. Hos Baum und Pferdgarten var det kongeblå i kombination med en anden sikker vinder nemlig referencen til sportens verden.

printede cykelshorts
9. Cykelshorts med print
Wali Mohammed Barrech havde givet drengene printede cykelshorts på. Endnu en sportsreference i modebilledet, der er stærkt inspireret af sportsverdenen i øjeblikket.

_g7z9856
10. Printet silke
Freya Dalsjø havde styr på printet silke i den smukkeste farveskala af brændte nuancer og blå.

sneakers
11. Sneakers
Alle modellerne hos Mads Nørgaard gik i en customized Reebok-sneaker i lyseblå, der passede til kollektionen ’Out of the Blue’.

culottes
12. Culottes
De lange brede shorts, der til forveksling ligner en nederdel, er allerede synlige i gadebilledet, og det forsætter til næste sommer. Her fortolket af Mark Kenly Domino Tan.

suitshorts
13. Suit shorts
De danske designere tror på suit shorts til drengene. Her er det udgaven fra Bruuns Bazaar.

flower
14. Blomsterprint
Intet forår uden blomster, og der var igen inviteret til gardenparty med flotte blomsterprints. Mest vellykket var det hos Baum und Pferdgarten, designer-duoen der tidligere på året løb med titlen som ’Årets designer’ ved Elle Style Awards.

stribededarlings
15. Stribede darlings
Striber går aldrig af mode. Her er det to af dansk modes førstedamer, modeugedirektør Eva Kruse og modejournalist Didder Rønlund, der er trukket i matchende striber.

bedstecast
16. Bedste casting
Mads Nørgaard fløj belgiske Hanne Gaby Odiele til København for at gå hans show eksklusivt.

holdoejemed
17. Hold øje med
Designers’ Nest, der fungerer som platform for de skandinaviske designskolers afgangselever, fandt et nyt stjerneskud. Juryen bestående af Silas Adler, Anne Sofie Madsen, Astrid Andersen, Charlotte Eskildsen og Barbara i Gongini var enige om at give prisen til svenske Andreas Eklöf, der fik følgende ord med på vejen: »Designeren løfter nichen inden for herremode til nye højder«.

medbussen
18. Med bussen (foto: Thomas Skou)
Metal Moon inviterede på bustur rundt i København, hvor kollektionen blev vist mellem balloner og kulørte drinks.

gadefesten
19. Gadefesten
Wood Wood holdt fest i butikken og fejrede, at Y-3’s efterårskollektion er landet. Det udviklede sig hurtigt til en gadefest, der forsatte på restaurant Llama til langt ud på natten.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af