London Fashion Week: Alle højdepunkterne

Cara Delevingne og Kate Moss til Burberry, Lily Donaldson tilbage på runway'en, glamrock hos Tom Ford, kirsebærrød og sportsstrømper.

cara-kate1Cara Delevingne, Kate Moss og Mario Testino. Foto: Instagram @burberry

backstageSuki Waterhouse, Malaika Firth og god  backstage-stemning. Foto: Instagram @burberry

backstage2Anna Wintour og Jourdan Dunn. Foto: Instagram @burberry

‘Hyperlapse’ (den nye Instagram-timelapse-app) af finalen hos Burberry Prorsum. Foto: Instagram @burberry

#Myburberry
Der var (sædvanligvis) stærk opbakning til Christopher Baileys Burberry Prorsum-show. Cara Delevingne og Kate Moss er ansigter for Burberrys nye duft ‘My Burberry’ og sad selvfølgelig front row, hvor også Mario Testino og Anna Wintour viste deres tilstedeværelse. Topmodellerne Jourdan Dunn og Suki Waterhouse var på runway’enTøj, sko og tasker var klassiske Burberry-items, som den ikoniske trenchcoat, men i nye stærke farver, der får kollektionen til at fremstå yngre end tidligere. Og så var der denim, der generelt fyldte meget hos designerne under London Fashion Week.

Læs også: Stream Burberry Prorsum’s herreshow

Se flere højdepunkter på de næste sider.

preen1preen2preen3
Preen Line – ja, ‘sportsstrømper’ bliver en sæson mere
De to Preen-designere Justin Thornton og Thea Bregazzi viste en kommerciel pre-kollektion (en kollektion der lander lidt tidligere end linjens hovedkollektion). Og her er kommerciel ikke ment negativt, kollektionen er simpelthen salgbar og ukompliceret. Bemærk stylingen med ‘sportsstrømper’ – de er stadig dominerende i forårskollektionerne.

joseph1joseph2joseph3‘Sportsstrømper’ igen. Og denim
Det klassiske engelske modehus Joseph, der har Louise Trotter som designer, kan udgive deres egen trendguide for foråret. Mærket der ellers er mest kendt for gode striktrøjer, smalle herrebukser og en maskulin tailoring, præsenterede et mix af forårets stærkeste tendenser – denim, sportsstrømper  i sandalerne og waistwrap. Skjorter, jakker og striktrøjer bliver (både på catwalken og på gadeplan) bundet om hofterne og giver en afslappet og sporty lag-på-lag-fornemmelse. Vi har på det seneste set waistwrap, eller ‘knuden’, som en del af stylingen, men hos flere og flere modehuse er den også blevet en del af designet, så den kan ikke tages af. Vellykket er det hos Joseph.

jonathansaundersjonathansaunders2jonathansaunders3
Bind en knude
Hos Jonathan Saunders var der også bundet en knude i livet. Her var knuden i spil på højtaljet og smalle bukser. Vi har allerede set mange højtaljede smalle bukser på runway’enblandt andet hos Alexander Wang under modeugen i New York.

Læs også: New York Fashion Week: Alle højdepunkterne

Kollektionen er holdt i sarte farver i et miks af hvid, creme, lyseblå, brændt orange og et drys af guld. Saunders er mester i prints og broderinger, og der er strøet små fine applikationer af blade og fugle på både kjoler, jakker og skjorter.

Læs også: Britisk designer fejrer nøgen fødselsdag 

topshop1 Cara Delevingne åbnede og lukkede showet hos Topshop Unique

topshop2 Danske Kirstin Kragh Liljegren fik to udgange hos Topshop Unique

topshop3 Jourdan Dunn på catwalken hos  Topshop Unique

topshop5 Der var comeback til Lily Donaldson, der ellers har holdt en lang pause fra catwalken

topshop6 Charlotte Wiggins og Sam Rollinson var også på catwalken hos Topshop Unique

Sporty modelparade – og alt det tøj, vi gerne vil have lige nu
Topshop Unique er highstreet. Godt nok er ‘Unique’ kædens dyre linje, men den er stadig til at betale. I hvertfald dele af den. Og så er den anvendelig, ung og sporty. Det eneste problem er, at vi skal vente til januar/februar, hvor vi får at se, om kollektionen er lige så pæn i virkeligheden. Lad os håbe det, og lad os samtidigt håbe at kollektionen er pæn til andre end Cara Delevingne, Jourdan Dunn, Kirstin Liljegren, Lily Donaldson, Charlotte Wiggins og Sam Rollinson.

Læs også: Delevingne i vellykket Topshop-kampagne


Backstage-øjeblikke og højdepunkter
British Fashion Council, der står bag produktionen af London Fashion Week, har samlet modeugens højdepunkter i en række videoer, der er tilgængelige på Instagram.

Læs også: New York Fashion Week: Alle højdepunkterne

burgundyBurberry Prorsum og J.W. Anderson 

Christopher-Kane1Christopher Kane

matthewwilliamsonMatthew Williamson

Topshop-UniqueTopshop Unique

Kirsebær
Bordeaux. Burgundy. Kirsebærrød. Den røde farve var altdominerende på runway’en. Særligt vellyket var farvekombinatiorne med den varme nuance hos Topshop Unique, Christopher Kane og Matthew Williamson.

Læs også: Bordeaux er efterårets farve

paulsmith1paulsmith2paulsmith3
Stribernes mester
Paul Smith er ubetinget stribernes mester. Striber behøver ikke være hverken kedelige eller gentagelser. En klassisk og flot kollektion med (igen) højtaljet bukser, cityshorts, oversize frakker og løse kjoler.

tomford1tomford2tomford3Bar hud og rockglam
Det er svært at forstille sig, hvem der kommer til at gå i kollektionen fra Tom Ford. Det kræver i hvertfald et vist mod og en særlig anledning at hoppe i tøjet, der skreg sex, glam og rock-attitude. Men det var showtime, og så må det hele gerne larme lidt ekstra. Der var masser af bar hud, transparente toppe, kig til hofteholder, lak, glimmer og smalle suits.

Reject1Reject2Reject3
‘Reject Everything’
Det var titlen på Medham Kirchhoff’s kollektion. Og det var også den eneste røde tråd i kollektionen, der havde mere travlt med at være på tværs og anderledes end pæn. Og pænt er det bestemt ikke. Hvem køber det her tøj?

erdem1erdem2erdem3
‘The African Queen’

Erdem Moralioglu havde kigget på billeder af Katharine Hepburn i ‘The African Queen’, og resultatet var en grøn (som græsset) kollektion med et victoriansk islæt, der kom til udtryk i snit og detaljer som tilknappede jakker og blondekraver.

Nicholas Kirkwoods sandaler snoede sig op ad benene på modellerne og gav noget kontrast til det fine.

katy1katy2katy3
Fra print til nye teksturer
Mary Katrantzou, der er dronning af delikate prints, gik i en ny retning og præsenterede nye teknikker og teksturer. Inspirationen har hun fundet i forestillingen om jordens tilblivelse. Modellerne gik på noget der lignede glitrende sort lava. I selve tøjet var referencen til jorden mest synlig i farvevalget, hvor jordtoner er noget helt nyt i Katrantzou-universet, der eller er meget farverigt. En anden tydelig reference er legen med dekonstruerede toppe, der symboliserer, hvordan jordpladerne glider mod og fra hinanden.

Læs også: New York Fashion Week: Alle højdepunkterne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af