New York Fashion Week: Alle højdepunkterne

Krokodille på catwalken, stilikon på skolebænken, Kendall Jenner, 4D i Central Park, Miley Cyrus for Jeremy Scott (hjælp!). Og skal Rodarte lave kostumer for Sofia Coppola? Vi samler op på modeugen i 'byen der aldrig sover'.

l1l2l3
En krokodille på catwalken
Lacoste viste en af ugens bedste kollektioner. Chefdesigner Felipe Oliveira Baptista har formået at udnytte modens forgabelse i sporten. Det klassiske franske brand har fået et opdateret sporty udtryk med respekt for krokodillen, der stadig har en fast plads på brystet af polo’erne.

Se flere højdepunkter på de næste sider.

cs1cs2Chloë Sevigny for Opening Ceremony
Stilikon og skuespillerinde Chloë Sevigny har igen lavet en kollektion for Opening Ceremony (den sjette i rækken), hun gerne selv vil gå i. Og det vil alle andre selvfølgelig også.

Opening Ceremonys stifter og kreative direktør, Humberto Leon, har taget en lang snak med Sevigny om hendes stil. Læs interviewet på Opening Ceremonys blog.

Sevigny inviterede iøvrigt gæsterne, der blandt andre talte Kim Gordon og Oliver Zahn, på frokost tilberedt af Carlo Mirarchi fra den hypede Bushwick-restaurant Roberta’s.

Læs også: Opening Ceremony skifter catwalken ud med teaterscenen

bun
Slickback – håret skal skrabes tilbage
Knold, hestehale eller løst hår. Det er lige meget, så længe håret er skrabet tilbage. Mest vellykket var det hos Calvin Klein Collection.

rod1rod2cs3
Piercede øjenbrun og punkede havfruer
Sjældent har øjenbrynspiercinger fået så meget opmærksom, som da Rodarte sendte modeller på catwalken med udsmykkede bryn. Modeverdenen faldt pladask for det. Kollektionen var i den grad punkinspireret, men der var også klare referencer til ‘Den lille havfrue’.

Søstrene bag Rodarte, Kate og Laura Mulleavy, har før lavet filmkostumer og  bidrog i 2010 med kostumer til ‘Black Swan’. SS15-showet har åbnet op for rygterne, og spørgsmålet lyder: Skal Rodarte designe kostumer til den længe ventede Sofia Coppola-film, ‘The Little Mermaid’? Det er en film, vi glæder os til at se.

Læs også: Spot on spoof på Sofia Coppolas kommende ‘Lille Havfrue’-film

ck1ck2
Slå ‘sofistikeret’ op i ordbogen
Synonym: Calvin Klein Collection. Tag ikke fejl, det er ikke Calvin Klein Jeans med Lottie Moss i front eller en undertøjskampagne med tagget #mycalvins. Chefdesigner Francisco Costa laver enkle (og meget slanke) aftenkjoler og løse culotte-bukser i silke og den fineste strik. Det er indbegrebet af sophisticated.

Læs også: Kate Moss’ lillesøster genskaber ikonisk Calvin Klein-kampagne

 k1
Kendall Jenner
Reality-stjernen der er bedst kendt fra ‘Keeping Up With The Kardashian’, fik branchens blåstempling med shows for blandt andre Diane von Furstenberg og Marc Jacobs.

Læs også: Givenchy byder Kendall Jenner op til dans

 ProenzaSchoulerp1p2
Pyton og shiny læder i stærke farver
Proenza Schouler, med Jack McCollough og Lazaro Hernandez i spidsen, sendte pyton og læder i stærke farver ned ad catwalken. Strik, poloer, smalle snit og (igen) referencer til sportens verden tonede kollektionen lidt ned. Normcore? Not so much.

               

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

mj1mj2
Pink bubblegum-univers invaderet af Marc Jacobs’ hær
Han forstår at vække opsigt og bygge et kontrastfuldt show op. I år blev gæsterne inviteret ind i et lyserødt bubblegum-univers med et stort pink hus placeret midt i lokalet. Man fik indtrykket af et meget feminint og blidt pastelunivers. Men det var lige indtil, at Jacobs sendte sine uniformerede piger på catwalken.

Læs også: Marc Jacobs’ Instagram-kampagne

              

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


jeremy
Miley Cyrus. Jeremy Scott. Mere er det ikke at sige om det
Pænt er det ikke, men vi fik os et godt grin. Det store spørgsmål er: Hvem vil købe det?

Læs også: Pharrell og Miley danser løs

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


4D-show i Central Park og en million views på Youtube
En hyldest til New York. Polo Ralph Lauren stod for ugens smukkeste show. Meget sent om aftenen og midt i Central Park havde Ralph Lauren-teamet skabt en 20 meter høj vandvæg. På vandvæggen blev der vist holografiske billeder af modellerne – selvfølgelig iført SS15-kollektionen – i scenarier fra klassiske og populære spots i ‘byen der aldrig sover’.

Det var smukt. Og det er heldigvis muligt at opleve lidt af den fantastiske stemning fra det unikke show på Youtube, hvor videoen allerede har fået en million views – et usædvanligt højt tal for et show.

 wang1


wang2


Sneakers, sneakers, sneakers

Sneakers på catwalken er ikke nyt. Og Alexander Wangs kærlighed til sportens verden er heller ingen nyhed. Så hvorfor ikke gå hele vejen? Alexander Wang har simpelthen bygget hele sin SS15-kollektion op om skoen og fortolket vores favorit-sneakers i tøjversioner. Adidas ‘Stan Smith’ er (selvfølgelig) blevet til tenniskjoler med grønne kraver, mens inspirationen fra Nike ‘Flyknit’ var strøet som farverige detaljer ud over kollektionen. Læg også mærke til de højtaljede, smalle herrebukser. Vi får dem at se igen.

Det var også ugen, hvor Alexander Wang x H&M-samarbejdet fik ualmindeligt meget opmærksomhed, da Rihanna luftede et sæt fra kollektionen alle venter på.

Læs også: Rihanna lufter sæt fra Alexander Wang x H&M-kollektionen.

oc1oc2
På den røde (teater)løber
Opening Ceremony havde skiftet catwalken ud med teaterscenen og skabt et one-act i samarbejde med Spike Jonze og Jonah Hill. Selvom catwalken var droppet, var der stadig topmodeller på scenen og på den røde løber. Her er det Karlie Kloss, Dree Hemingway, Magdalena Jasek og skuespillerinden Elle Fanning.

Læs også: Opening Ceremony skiftede catwalken ud med teaterscenen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af