Efterårets 12 bedste sneakers til herrerne

Det er efterår, men du kan sagtens vente lidt med de tunge støvler. Sneakers er det ideelle fodtøj i den vejrskiftende årstid. Vi har samlet 12 af efterårets bedste sneakers.

Vans old skool


Vans – Old Skool LX
Det er ikke uden grund, at Vans’ Old Skool-sneaker har været en del af mærkets sortiment i mere end 35 år. Med et kontinuerligt design overlever modellen gang på gang, uanset hvad trendeksperter har at sige om den. Som altid er der dog plads til forbedringer, og du kan steppe gamet op i efteråret og shoppe klassikeren fra Vans’ premium Vault-linje med overdel i læder og voksbehandlede snørebånd.
800 kr. hos NorseStore

NB Moby

 

New Balance – M998E ‘Moby Dick’
New Balance hylder Herman Melvilles litterære klassiker med en nyfortolkning af mærkets 998-sneaker. Silhuetten hører til en af mærkets mere formelle sneakers, der snildt kan akkompagneres af et par habitbukser eller opsmøgede chinos. Skoen kommer i begrænset oplag med overdel af ruskind og læder i en farvekombination inspireret af Moby Dick. Nå ja, så er den også produceret i USA. Ikke noget Kina her.
1.925 kr. hos SlamJamSocialism

asics


Asics – Gel Lyte III
Ronnie Fieg har for alvor bragt Asics’ Gel Lyte-serie ind i spotlyset, og det her er den tredje generation af linjen, der er i spil. Skoen kommer i en skarp overdel af røde nuancer, hvor materialevalget er en kombination af læder, mesh og ruskind.
900 kr. hos Footpatrol

chuck-high-beige-2

Converse – Chuck High
Nogle vil måske sige, at Converse sælger gammel vin på nye flasker, når de bringer 70’er-designet af den klassiske ‘Chuck Taylor’ frem fra gemmerne. Ikke desto mindre er der en god portion charme ved et produkt, der har overlevet tidens tand med minimale opdateringer, som primært har været på grund af forandringer i produktionsmetoderne. Nogle siger, at den er bedre i dag, andre siger, at den var bedre dengang. Bedøm selv med 70’er-fortolkningen af Gordie Lachances foretrukne fodtøj.
630 kr. hos SOTO

mmm

 

Maison Martin Margiela – Replica Paint Ivory
Okay. 2.867 kroner for et par sneakers med malingpletter på kan måske virke en smule i overkanten. Men tænker man som Kanye West (»jamen, det er jo Margiela?«begynder tingene at give mere mening. I en overdel af læder med pletter af maling på snuden komplementeret af snørebånd i kanvas, har den belgiske designer kreeret et stykke fodtøj med maling på, der snildt kan bæres i selskab med et jakkesæt.
2.867 kr. hos TresBienShop 

eytys

Eytys – Odyssey Hi Top
En succes, der er opnået på bare et år. Eytys, der har folk med baggrund i Acne og Baron Baron bag roret, forhandles i butikker som Dover Street Market, Colette og Trés Bien Shop og de har desuden deres egen flagship-store i Stockholm. Til efteråret har svenskerne skabt en mid-top-sneaker i ruskind med Eytys’ karakteristiske midtersål. Simpelt og skandinavisk.
1.400 kr. hos EndClothing

fragment nike


Nike – Tennis Classic Fragment SP
Hiroshi Fujiwara, der af mange betragtes som en helligånd i sneakerverdenen, har slået folderne sammen med Nike Sportswear og etableret sit eget undermærke, Fragment Design. Samarbejdet byder på en nyfortolkning af mærkets udødelige Tennis Classic-sneaker, der i anledningen fås i en ren, hvid overdel af læder med matchende snørebånd, der komplementeres af blåt ruskind på hælen og perforerede detaljer.

800 kr. hos NittyGritty

Flux


Adidas – ZX Flux Ballistic
Adidas gearede op til den evige kamp mod Nike med deres ZX Flux, der siden udgivelsen i starten af 2014 er kommet i et væld af farvekombinationer og materialer. Seneste skud på stammen er i ballistisk nylon, der giver skoen en mere slidstærk og holdbar overdel. Et pragteksemplar på, hvordan noget sagtens kan være teknisk uden at blive for meget.
799 kr. hos RezetStore 

adi street

 

adidas Skateboarding – Adi Ease x Streetmachine
Det er  sjældent, at man har muligheden for at købe en dansk sneaker. Streetmachine og adidas Skateboarding giver dig muligheden med Adi Ease-sneakeren i anledningen af Streetmachines 25-års jubilæum. Jovist, designmæssigt er skoen meget enkel, men som Streetmachine selv sagde om skoen i et interview: »Vi kan ikke gøre for det, vi er jo fra Skandinavien«.
600 kr. hos Streetmachine

10717779_10153241474647519_1883190901_n

 

Reebok – Classic Nylon Og
The Streets’ Mike Skinner kan på sit nummer ‘Let’s Push Things Forward’ høres sige: »Let’s put on our Classic’ and have a little dance, shall we?«. Reebooks genkendelige Classic-silhuet er for Storbritannien, hvad Nikes Air Force 1 er for USA. En hel nation kan ikke tage fejl, og slet ikke når modellen kommer i en overdel af sort nylon, som det er tilfældet ovenfor.
500 kr. hos Size

sivasdescalzo-nike-free-orbit-II-SP-white-red-black-PACK-ext-fw14-2-1024x638


Nike – Free Orbit II SP
Nikes Innovation Lab har haft det ekstra kreativt, da de skabte mærkets Free Orbit II. Med dynamiske linjer og en skjult lynlås ovenpå en Free 5.0-sål har Nike betrukket skoens allerede opmærksomhedsvækkende overdel i polkaprikker, der blot øger forvirringen i designet. Ikke desto mindre slipper mærket fra Beaverton af sted med det, som de plejer. For det ser jo godt ud.
1.630 kr. hos SOTO

common


Common Projects – Vintage Low
Med base i New York og produktion i Italien tager Common Projects de fleste andre sneakermærker ud, når det kommer til fodtøj i den høje ende, både pris- og kvalitetsmæssigt. Vintage Low-sneakeren er et af mærkets flagskibe og ses her i en overdel af gråt læder kombineret med detaljer i læder og en råhvid sål.
2.400 kr. hos StoyMunkholm

Læs også: 12 skjorter til herrerne

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af