De otte stærkeste skateboard-brands i modebilledet

Skateboard-mærkerne har fået fast plads på hylderne i butikker som Dover Street Market, Tres Bien Shop, Opening Ceremony, Soto og Norse Store.

polar-2
polar

Po
polar-2


1. Polar Skate Co.

Bag Polar Skate Co. står svenske Pontus Alv, der er en af de vigtigste drivkrafter for DIY-kulturen på den europæiske skatescene. Han er selv mangeårige professionel skateboarder. Alv var træt af kommercialiseringen af skateboarding og startede derfor Polar Skate Co i 2011. Her er han, udover at være ejer, med i alt fra filmproduktion til grafikker. Han er også rider på mærkets skateteam side om side med danske Hjalte Halberg og Peter Stege. Senest har Polar arbejdet sammen med både Carhartt og Converse.

Se flere stærke skateboard-brands på de følgende sider.

FA-Vans
Fucking-Awesome

Fucking-Awesome

2. Fucking Awesome
Jason Dill og Anthony Van Engelen betragtes af mange som nogle af de mest indflydelsesrige skateboardere gennem tiderne – på højde med Andrews Reynolds, Mark Gonzales og Eric Koston. Da de sammen i 2013 valgte at forlade Alien Workshop, hvor de havde været i mere end et årti, var det for at udvide Dill’s Fucking Awesome fra tøjmærke til nu også at producere skateboards. Med grafikker, der går lige til stregen (og oftest langt over), er skateboardingens fandenivoldskhed trygt bevaret i hænderne på det stilfulde makkerpar. Her finder man prints med alt fra Chloë Sevigny’s skolefotos over blødende håndled til familiefædre, der tager kokain.

WKND-1
WKND-3
WKND

3. WKND Skateboards
WKND Skateboards blev formentligt primært startet for at have det sjovt. Med den tidligere Habitat-rider Raymond Molinar og filmmageren Grant Yansura bag roret kan man trygt antage, at der er styr på sagerne. Mærket er baseret på en forkærlighed for Melrose Place, 90’ernes glamour og Donna Martin med dertilhørende veninder. Det californiske mærke laver boards og tøj, præcist som de selv synes, at det bør være.

bronze-2
bronze

bronze-3


4. Bronze
Hvad der startede ud som en Tumblr med navnet Hella Trill, hvor Peter Sidlauskas med nådesløs præcision kuraterede indhold fra skateboardverdenen i sublim symbiose med trippy billeder af børn med våben og Waka Flocka Flame på dyre restauranter, er nu blevet til det undergrundspopulære Bronze 56k.

Med grafikker, der sender kærlige tanker til dengang, hvor man filmede på vhs og redigerede sine klips på i Windows 98, har Sidlauskas –  der også har vakt stor begejstring med sine skatefilm – fanget interessen hos skatere verden over. Mærket er stadig småt og laver primært t-shirts, hoodies og jakker. Men det er bestemt værd at holde øje med i fremtiden.

palace-2
palace


5. Palace Skateboards
Lev Tanju ved, hvad han laver. På blot fire år har han formået at lande sit mærke i butikker som Slam Jam Socialism, Supreme og danske Norse Store. Han har lavet samarbejder med Reebok, adidas Originals og Umbro, og tøjet bliver båret af tunge drenge som A$AP Rocky, Drake og Jay Z. Mærket betragtes stadig som et græsrods-brand, der sætter skateboarding over alt andet.

Læs også: Palace er en tur på adidas Originals fabrik

alex
Bianca-split


6. Bianca Chandôn
Alex Olson er en af de mere fashionable herrer inden for skateboardverdenen. Han skyder kampagner for Style.com og agerer model for Le Monde, samtidig med at han filmer parts for Supreme og Nike SB. I 2014 startede Olson mærket Bianca Chandôn, der hylder LGBT-samfundet, Studio 54 og alt det som skateboardmærker normalt ikke gør. Man finder boards med Grace Jones og Vogue sammen med overdele og accessories, der er pyntet af Olsons fantasi.

Læs også: Hold øje med Bianca Chandôn

quarter-1
quarter-2


7. Quartersnacks
Quartersnacks kan bedst beskrives som det mest definerende skateboardmedie på den amerikanske østkyst, hvis ser man bort fra Jenkem. Websitet har gennem mange år rapporteret fra New Yorks skatemiljø. De senere år har brandet fået stor omtale for deres produkter, der – som skatemærker har for vane – primært byder på  t-shirts, hoodies, skateboards og caps. Her finder man blandt andet Beyoncé, der danser op ad Quartersnacks Snackman-logo, og referencer til New Yorks skatemiljø i form af Max Fish og Tompkins Square Park. Quartersnacks har lavet sko sammen med Nike SB tidligere på året, der forhandles hos butikker som Caliroots, Supreme, Supply Store.

917-2
917


8. (917)
(917) eller Call Me 917 er et søstermærke til Alex Olsons Bianca Chandôn. Oprindeligt var (917) grundstenen for Bianca Chandôn, men som projektet skred frem blev det mystiske telefonnummer gemt væk og er så blevet hevet frem i lyset igen efter en lille pause. Mærket bygger på en æstetik, der emmer af diskomusik og Washington Square Park i 90’erne med Harold Hunter, Justin Pierce og Peter Bici. Det er stadig småt med forhandlere, men mon ikke det kan findes hos danske Streetmachine eller svenske Trés Bien Shop inden længe?

Læs også: Efterårets 12 bedste sneakers til herrerne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af