Årets bedste: Mads Nørgaards favoritter

 MADS3-717x3751Hver dag frem til juleaften peger en af årets mest markante personer på sine favoritter inden for mode, musik og film fra året, der gik. Mads Nørgaard leverede i august modeugens mest gennemførte show på Billedhuggerskolen Charlottenborg, hvor Darkness Falls spillede live, da modellerne gik gennem de rå værkstedshaller – og netop kunst og musik er en stor inspirationskilde for den danske designer. Her er Mads’ 2014-favoritter.

I går: Niki Bernards 2014-favoritter

Hvad har været den bedste overraskelse i modeverden i 2014?
»Nicolas Ghesquière for Louis Vuitton levede op til mine skyhøje forventninger«.

louis2Freja Beha og Nicolas Ghesquière på catwalken til Louis Vuitton SS15-showet

 Louis Vuittons SS15-show i Paris

Hvad har været den største bommert i modeverden i 2014?
»Jeg synes, der har været mange kedelige eksempler på kopier. Selv i den danske modebranche. Vi har i år indgået forlig med vores strikproducent omkring designet af vores klassiske sømandstrøje og uanstændig kopiering var også årsagen til, at vi lavede en popup shop med den dygtige Cecilie Copenhagen. Hun laver tøj ud af partisanertørklæder, og allerede nu bliver hendes designs kopieret i stor stil hos andre mindre lødige brands. Det er ikke fairplay, og vi syntes hun skulle have lov til at vise børster i vores vinduer midt på Strøget«.

Cecilie Copenhagen hos Nørgaard paa Strøget

cdgComme des Garçons SS15-kollektionen

Hvilken designer har lavet den stærkeste SS15-kollektion?
»’Roses and Blood’-kollektionen fra Comme des Garçons. Rei Kawakubo laver altid fantastiske, yderliggående og til tider teatralske kollektioner. Derfor er det også inspirerende at blive ved med at forhandle modehusets mange linjer i vores butik«.

Nick-Cave-20.000-Days-on-Earth-717x375
Hvad er den bedste film fra i år, du har set?
»Jeg har slet ikke set alle de film, jeg gerne ville. Men ‘Nick Cave: 20.000 dage på jorden’ gjorde et stort indtryk på mig. Den bliver taget med ind i det nye år«.

Læs også: Vores anmeldelse af Nick Cave: 20.000 dage på jorden

Hvad er det bedste musikalbum, du har hørt i 2014?
»Jeg elsker ny musik. Selvom jeg har haft mine støvler placeret i støj-rockmulden, har jeg i år givet mig hen til dansk musiks nye drenge Sivas, Ukendt Kunstner og Emil Stabil. Derudover har jeg nydt at bruge livemusik til vores shows. Først var det Baby in Vain, der gav et energispark under vores show i februar og senest spillede Darkness Falls til vores show i august«.

thumb_2306958_2000x2000thumb_2274497_2000x2000Performancekunstneren Lilibeth Cuenca i striber fra Nørgaard paa Strøget

Hvad var årets største kulturoplevelse for dig?
»Vi har her i huset haft stor fokus på kunst i år. Først vores modeshow og kollektioner der er knyttet til Charlottenborg som location. Vi har været engageret i kunstmessen Chart Art Fair, og så inviterede jeg sammen med grafiker Claus Due en række kunstnere til at hjælpe os med at lave en re-performance af den polsk/franske kunstner André Cadere. Det kulminerede i at performancekunstneren Lilibeth Cuenca overtog vores vindue i butikken som et levende kunstværk. Det gav mig blod på tanden til flere af den slags projekter i fremtiden«.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af