Årets bedste: Smykkedesigner Maria Blacks favoritter

MariaB

 

Hver dag frem til juleaften peger en af årets mest markante personer på sine favoritter inden for mode, musik og film fra året, der gik. Efter syv år i London, er smykkedesigner Maria Black på vej hjem til København med en international smykkevirksomhed og fans som Rihanna, Beyoncé og Scarlett Johansson i bagagen.

I går: Karl Williams 2014-favoritter

Hvad har været den bedste overraskelse i modeverden i 2014?
»Jeg flytter jo tilbage til København efter syv år i London, og jeg har været meget overrasket over at følge Københavns meget positive udvikling det seneste år. Her tænker jeg særligt på alle de nye high end-giganter, der er åbnet – eller er på vej til at åbne – Saint Laurent, Balenciaga, Prada, Isabel Marant. Og så er der fantastiske strømninger på musik- og kunstscenen. Det er dejligt at se byen blomstre, og det er for alvor med til at sætte København på det internationale landkort«.

Hvad har været den største bommert i modeverden i 2014?
»For mig er det nok Anna Wintours Vogue-forside med Kanye West og Kim Kardashian. Jeg kan sådan set godt følge hendes logik bag valget, men det gør ikke resultatet bedre. De har simpelthen så dårlig stil, og det er for mig det ultimative billede på, hvad der er galt i vores popkulturbesættelses-samfund«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

ktzKTZ’s forårskollektion 2015

Hvilken designer har lavet den stærkeste SS15-kollektion?
»Der var ikke rigtig noget, der fik mig frem i sædet denne sæson. I hvert fald ikke fra de større mærker. Til gengæld fik jeg øjnene op for mindre mærker. Blandt andet KTZ,  som jeg tror, vi kommer til at se meget mere til i den nærmeste fremtid. De har styr på det monokrome 90’er-hiphop-look. Det er ikke min egen stil, men jeg er fan. På et personligt plan kunne jeg godt gå med hele kollektionen fra unge Youjia Jin, som helt klart er voldsomt inspireret af Phoebe Philos Céline-look, men gør det sindssygt godt«.

youja Youjia Jins forårskollektion 2015

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er den bedste film, du har set i år?
»Stumfilmen ‘Pandora’s Box’ med Louise Brooks, der inspirerede mig til min nye fine jewellery collection, ‘The Quiet Beauty’. Jeg blev dybt fascineret af Louises mange dualiteter. Hun var smuk og skrøbelig, men var samtidigt benhård, mystisk, sexet og pissefarlig«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er det bedste musikalbum, du har hørt i 2014?
»Jeg er blevet bombarderet med Jungle i år, og jeg er blevet ret glad for deres vilde vokaler. Det hele kulminerede i en fantastisk koncert i Vega for nylig«.

Hvad var årets største kulturoplevelse for dig?
»Det var helt klart i London. Der er et event, der hedder Secret Cinema, som er en interaktiv filmoplevelse. Men det er ikke, hvad du tror – det er vildere, større og mere gennemført, end du overhovedet har fantasi til at forestille dig. Det skal prøves«.

Læs også: Smykker skal være sexet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af