Sneakers under træet? De 11 bedste til herrerne

Vinterens hype fra Adidas, klassikere fra Converse og Asics samt en japansk overraskelse. Vi har samlet de gummisko, der gerne må lægges under vores juletræ.

adidas-Originals-EQT-Cushion-91-X-Club-75-look3


Club 75 x adidas Originals ‘EQT Running Cushion 91’
Bag Club 75 står Michael Dupouy, manden bag ‘All Gone’-bøgerne, Pedro Winter, stifter af Ed Banger Records og den franske kunstner So-Me. Det er altså et tungt line-up af navne fra den franske kulturscene. Derfor er det heller ikke nogen overraskelse, at mærket, der først blev kendt under navnet Cool Cats, på mindre end to år efter dets genfødsel allerede har leget med navne som Stüssy, HUF og nu for anden gang adidas Originals. Hvor det parisiske kollektiv tidligere havde Stan Smith som omdrejningspunkt er fokus nu landet på adidas Originals’ ‘EQT Running Cushion 91-sneaker’ – en sko der fik sin genfødsel tidligere på året. Djævlen er her i detaljerne, hvor et Paris-inspireret logo pryder pløsen, mens overdelen kommer i et miks af læder, ruskind og åndbar mesh.

1.100 kr. hos Norse Store

und


Undefeated x Nike Lunar Force 1
Los Angeles-brandet Undefeated har brudt med Puma for en stund og genoptaget deres årti-lange kærlighedsaffære med Nike. Sammen har de genfortolket Nikes Lunar-opdaterede Air Force 1-sneaker og beklædt den med en af årets flotteste overdele. En skarp rød silhuet med orange indersål fusioneret med den plettede Lunar-sål gør, at gummiskoen på trods af den høje pris er alle pengene værd.

Ca. 1.200 kr. hos Trés Bien Shop

con


Converse ‘1970’s Chuck Taylor All Star Ox’
Er man ikke til tekniske detaljer og lette sneakers, bør man holde sig til det, der har holdt gennem årtier. Converses ikoniske Chuck Taylor er til vinteren serveret i en lav udgave med en uhyrlig skarp overdel i lysebrunt ruskind. Du skal nok ikke bære dem i den kommende snestorm, men når det værste sjap har lagt sig, er de perfekte med et par lyse denimbukser og en hvid t-shirt – dit bedste bud på at ligne en kombination af Kurt Cobain og James Dean. Held og lykke.

Ca. 700 kr. hos Goodhood

vent


Reebok ‘Ventilator’
Forestil dig at den første iPod, der kom ud i 2001, stadig var populær et kvart århundrede efter. Ikke særlig sandsynligt, vel? Det er til gengæld tilfældet med Reeboks ‘Ventilator’-sneaker, der i 2015 kan fejre 25-års fødselsdag som fast inventar på hylderne hos sneakerfans. Her er ‘Ventilator’en i en overdel af ballistisk nylon i den perfekte julefarve.

799 kr. hos Rezet Store

taka


Taka Hayashi x Vans Vault OG Slip-On 59 LX
Taka Hayashi er for Vans, hvad Hiroshi Fujiwara er for Nike. Nemlig en designer, der forstår mærkets rødder og dna men også ved, hvordan fornyelse skal bringes på banen. Hayashi og Vans har arbejdet sammen i otte år, og det seneste take på den udødelige slip-on har denne gang fået en vævet overdel, inspireret af motiver og mønstre fra New Mexicos indianerstammer.

Ca. 1.300 kr. hos Footpatrol

santa


Asics ‘Gel Saga Santa’
To ting er sikre ved julen: Forbruget stiger, og Asics følger trop med deres årlige jule-release. Med det japanske mærkes ‘Gel Saga’-sneaker som skelet ses skoen med en sølvgrå snude og en bordeauxfarvet overdel. Gummiskoen er produceret i en blanding af læder, ruskind og mesh, og skoens farver afspejles i snørebåndene – der er ingen fejl at finde, når det kommer til den røde tråd.

Ca. 900 kr. hos End Clothing

new
New Balance ‘996’
Kom nu. Drop alle de smarte højteknologiske sneakers og gør ligesom størstedelen af de japanske (modebranche)herrer. Hold det simpelt, komfortabelt og godt. New Balances klassiske 996’er sneaker kommer i en grå overdel af ruskind så blødt, at du næsten – men kun næsten – ikke tør drømme om det. Du kan bruge denne sko i dag, i morgen og om ti år. Den vil stadig være den samme.

Ca. 850 kr. hos Soto

puma
Puma ‘Trinomic R698’
Taler man sneakers, er Puma heller til at komme udenom. Foruden deres Greenpeace-roste indsats mod spild og forurening har mærket efterhånden fået godt og grundigt styr på deres sneakergame. Bevis A ses her i form af deres ‘Trinomic R698’er’, der er en gummisko, som er rangeres højt, når snakken falder på performance-baserede-sneakers, der ikke koster en halv månedsløn. Letvægt, mesh, læder og ‘Trinomic’-sål. Der skal ikke mere til at lave meget.

Ca. 850 kr. hos TheNextDoor

our


Our Legacy ‘Classic’
En enkel herresneaker, der symboliserer den minimalistiske tilgang til design, som i de seneste år har præget modebilledet. Svenskerne sætter den lige i krydset med deres ‘Classic’, der kommer i all leather everything fusioneret med en hvid gummisål og tonede snørebånd. Brug den til dit jakkesæt i julefrokosttiderne – eller ønsk dig den inden nytår.

Ca. 1.550 kr. hos Our Legacy

col

Hanon x Onitsuka Tiger ‘Colorado ’85 Glover’
Det virker til, at Onitsuka Tiger falder ind og ud af markedet. Nogle gange føler man ikke, at man kan få nok fodtøj fra det japanske mærke, og andre gange spørger man sig selv, hvorfor de overhovedet er der. Her er der dog ingen tvivl. Deres ‘Colorado ’85 sneaker’, der er blevet til i samspil med skotske Hanon Shop, er inspireret  af Thomas Glover, en skotsk handelsmand i Japan – altså Skotland møder Japan i en sjælden sneakerforening.

Ca. 950 kr. hos Slam Jam Socialism

adi


Adidas ‘Tubular’
Hvad mange troede var Kanye Wests første signatursko for adidas Originals viste sig at være en udgivelse fra mærkets generelle linje. Med et snit og en sål, der leder tankerne hen på det tyske mærkes samarbejde med Rick Owens, har adidas støbt fundamentet for de næste mange års sneakerkultur – en gummisko, der befinder sig i krydsilden mellem moderne banebrydende design og funktionel teknik. Og så må vi vente på Kanyes udspil.

750 kr. hos Sneakersnstuff

Læs også: Efterårets 12 bedste sneakers

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af