New Yorks herremodeuge rykkes – og det rammer Copenhagen Fashion Week

New Yorks herremodeuge rykkes – og det rammer Copenhagen Fashion Week
Tommy Hilfiger SS16

I juli måned fik New York sin helt egen herremodeuge. Tidligere måtte herredesignere lade sig nøje med shows under damemodeugen, eller også måtte de vise i London eller Paris, som huserer de mest velbesøgte herremodeuger.

Men selvom det i år var første gang, at NYFW: Men’s blev afholdt, fik modeugen ret meget omtale, blandt andet på grund af shows fra Thom Browne, Michael Kors, Public School (der efterfølgende har overtaget den kreative styring med DKNY), Calvin Klein Collection, Rag & Bone og Tim Coppens.

Og nu har den nye amerikanske herremodeuge rykket datoer og lægger sig dermed samtidig med Copenhagen Fashion Week.

Der er snart sagt så mange modeuger rundt omkring i verden, at man ikke kan undgå at falde sammen med andre, men sammenfaldet med NYFW: Men’s er uheldigt for den danske modebranche, da den amerikanske herremodeuge sætter alle sejl ind for at skabe øget opmærksomhed.

Og med et øget fokus på herremode generelt bliver det højst sandsynligt sværere at tiltrække amerikansk presse til København – i hvert fald dem, som man rigtig gerne vil have til at komme.

Samtidig er en del af de store brands, der afholder shows i New York, også store annoncører – fx Calvin Klein Collection, Michael Kors og Tommy Hilfiger – så dem vil store dele af pressen prioritere.

Læs også: 16 højdepunkter fra Copenhagen Fashion Week

Konkurrencen understreger også, at man herhjemme skal tage sig sammen, hvis man skal fastholde den positive udvikling, modeugen i de seneste sæsoner har gennemgået, hvor messerne har arbejdet sammen med modeugen om fælles tiltag.

Showkalenderen skal blive væsentlig mere interessant, hvis Copenhagen Fashion Week skal løftes. Der er virkelig mange gode brands ude på messerne, og nogle af dem er der brug for på showscenerne, hvis platformen samlet skal løftes. Så hvorfor ikke bruge sammenfaldet i modeuger på at køre endnu mere på? Det kunne vi godt bruge.

NYFW: Men’s kører den 1.-4. februar i 2016, mens Copenhagen Fashion Week afholdes den 3.-5. februar.

Læs også: Er det virkelig talenterne, der skal løfte modeugen i København?

public-school-004-1366
Public School SS16

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af