Fotograf er ligeglad med al balladen omkring ny Calvin Klein-reklame – dansk model impliceret

Fotograf er ligeglad med al balladen omkring ny Calvin Klein-reklame – dansk model impliceret

Tidligere på ugen lancerede Calvin Klein sin SS16-kampagne med titlen ‘Erotica’, og den skulle tages meget bogstaveligt. Vi så både Kendall Jenner med en overskåret grapefrugt, der uden den store brug af fantasi mindede om noget andet, og skuespilleren Abbey Lee Kershaw med hænderne dybt nede i sine Calvin Klein-briefs.

Det er dog primært et andet billede, der har skabt stor furore. Nemlig et up-skirt-billede af den danske model og skuespiller Klara Kristin, der sidste år slog igennem i Gaspar Noés film ‘Love’. Først reagerede hundredevis af sure brugere på Calvin Kleins Instagram-post, og nu samler en amerikansk organisation underskrifter ind i forsøget på at få reklamen bandlyst og tøjmærket til at undskylde.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Take a peek: @karate_katia, photographed by @harleyweir for the Spring 2016 advertising campaign. #mycalvins

Et billede slået op af Calvin Klein (@calvinklein) den

Indtil videre er folkene hos Calvin Klein dog forblevet tavse, men fotografen bag kampagnen, engelske Harley Weir, siger til The Associated Press, at hun er meget glad for den respons, billederne er blevet mødt med.

»Jeg elsker det«, siger Weir upåvirket til nyhedsbureauet.

Det er The National Center on Sexual Exploitation, der er i gang med at samle underskrifter sammen i håbet om at få Calvin Klein til at trække kampagnen tilbage og komme med en undskyldning til ofre for seksuelle overgreb.

Skuespilleren Abbey Lee Kershaw i Calvin Klein-kampagnen
Skuespilleren Abbey Lee Kershaw i Calvin Klein-kampagnen

»Up-skirting er et voksende form for seksuelt overgreb, hvor billeder bliver taget op under en kvindes kjole, uden at hun ved det eller uden hendes tilladelse. Ikke nok med at det er en forbrydelse i mange (amerikanske, red.) stater som New York, Washinton, Florida og flere, det er også et alarmerende brud på privatlivet og det offentlige tillidsforhold«, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

»Ved at normalisere og glamourisere denne form for seksuelt overgreb sender Calvin Klein et signal om, at rigtige ofres oplevelser ikke betyder noget, og at det er okay for mænd at behandle kvinder, der står ved siden af dem i metroen, som tilgængelig pornografi, hvornår de end har lyst«.

Læs mere: Calvin Klein lancerer fuld FKA Twigs-kampagne – nye billeder og video

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af