‘Usynligt’ undertøj til alle kvinder – ikke kun hvide

‘Usynligt’ undertøj til alle kvinder – ikke kun hvide

Naja er det seneste mærke til at udfordre modens farvebeskrivelse nude med en undertøjskollektion, der med syv nuancer forsøger at give alle kvinder en mulighed for at bære ‘usynligt’ undertøj, uanset deres hudfarve.

»Hvorfor prøve at passe til en andens hud, når du kan se godt ud i din egen? Vi startede ‘Nude For All’, fordi vi mener, det var på tide at ændre ideen om, at der kun findes én nude. Hold øje med flere nuancer og størrelser«, skriver det amerikanske undertøjsmærke på sit website.

Indtil videre fås kollektionen altså i syv nuancer og i størrelser fra DDD i bh til XXL i trusser. Naja blev startet i 2013, men Catalina Girald fik ideen året før, da hun så gymnasten Gabby Douglas under De Olympiske Lege med elastisk bandage om foden, der ikke matchede hendes hudfarve, har hun fortalt til Mic.

naja_nude 
Naja skriver sig ind i en større bevægelse, der forsøger at sætte lys på mangfoldighed, og ligger i en tydelig forlængelse af, hvad Nubian Skin for eksempel har arbejdet med i nogle år. Nubian Skin har dog stadig kun fire farvenuancer.

Tidligere i år lancerede Björn Borg undertøjskollektionen ‘Six Shades of Human’, der dog kun omfattede ét par trusser til kvinder og ét par boxers til mænd.

Naja-kollektionen kan købes via deres webshop. Bh’en koster cirka 350 kr., men trusserne ligger på cirka 130 kr.

Læs også: Fem undertøjsmærker, der har succes med at vise kvinder, som de er

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af