Sia opfordrer Kanye West til at droppe pels i Yeezy-kollektionerne

Sia opfordrer Kanye West til at droppe pels i Yeezy-kollektionerne

Da Kanye West i onsdags fremviste sin femte Yeezy-kollektion, var der – selvfølgelig, fristes man til at sige – også pels på catwalken. For materialet har længe været yndet af både Kanye og Kim Kardashian og også en del af tidligere Yeezy-kollektioner.

Det blev dog for meget for musikkollegaen Sia, der på Twitter opfordrede Kanye til at droppe pels fremover. Uden de store armbevægelser eller fordømmelse stillede hun spørgsmålet om delte en video om kaninopdræt i pelsindustrien.

PETA var hurtig til at bakke op om Sias forespørgsel og svarede på hendes tweet med endnu en video om pelsindustrien.

Anima kæmper også for at få brands til at droppe pels. Sidste år meddelte Armani, at de fremover ikke ville bruge pels i kollektionerne, og de seneste par år har Hugo Boss, Stella McCartney og Vivienne Westwood også blevet pelsfri. Herhjemme er Henrik Vibskov og Munthe nogle af de få etablerede designere, der ikke bruger pels, ifølge Anima.

Halima Aden i Yeezy-pels
Halima Aden i Yeezy-pels

Sidste år sendte Sia faktisk en lignende opfordring til Kim Kardashian med et link til samme video som ovenfor. Hun svarede naturligvis ikke, og Kanye West har heller ikke svaret Sias forespørgsel. En af hans pelsfrakker fik ekstra opmærksomhed, fordi den sad på modellen Halima Aden, der sidste år blev den første hijabklædte deltager i en amerikansk skønhedskonkurrence.

Læs også: Få styr på hijabklædte Halima Aden, der stjal ‘Yeezy Season 5’-showet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af