Svensk fotograf og model laver bog med censurerede Instagram-billeder

Svensk fotograf og model laver bog med censurerede Instagram-billeder
Arvida Byström skubberne igen til opfattelsen af kvindekroppen (Foto: Arvida Byström)

Arvida Byström er en af de fotografer, der er med til at skubbe til opfattelsen af kvindekroppen og seksualitet i moden og samfundet generelt. Hun har blandt andet skudt en kampagne med Pamela Anderson for brandet Misguided, mens hun selv har ageret model for det amerikanske undertøjsmærke Lonely og for Hope sidste år.

Det var også derfor, at vi for to år siden fik hende til at skyde en modeserie til vores magasin, og som stadig kan ses online.

Eksempler fra bogen
Eksempler fra bogen

Nu er Byström igen ude med riven. Sammen med Molly Soda, der er en amerikansk kunstner med lignende mission som Byström, har hun nemlig lavet bogen ‘Pics or It Didn’t Happen: Images Banned From Instagram’, hvor de to altså har samlet billeder fra folk, som har prøvet at få slettet indlæg på Instagram.

arvidabystrom_bog1

»Bogen er blevet en samtale om kroppe, specifikt hvilke kroppe, der ses som ‘farlige’, og hvilke der ses som ‘sikre’. Tag for eksempel to billeder af folk i samme badedragt: En har barberet eller vokset sit bikiniområde, men den anden ikke har. Billede af den hårfri krop løber ikke samme risiko for at blive fjernet. Så sletningen af af visse billeder siger meget om, hvad der ses som acceptabelt og normalt i moderne kultur«, siger Byström og Soda i deres introduktion til bogen.

Billeder som den danske kunstner Maja Malou Lyse har fået slettet fra Instagram
Billeder som den danske kunstner Maja Malou Lyse har fået slettet fra Instagram

Der er også nogle af de to kunstneres venner, som har indleveret billeder, så som fotografen Petra Collins, der blandt andet har skudt Guccis seneste reklamekampagne, og den danske kunstner Maja Malou Lyse, som også stiller spørgsmålstegn ved vores kropsidealer og forhold til kvindekroppen i sin kunst.

Læs mere om bogen, der lige er udkommet, HER.

Læs også: Lingeri er til alle – kampagne sætter fokus på kropsidealer

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af