Marc Jacobs sætter perspektiv på kulturel appropriation: »Jeg har måske ikke sproget for det«

Marc Jacobs sætter perspektiv på kulturel appropriation: »Jeg har måske ikke sproget for det«
Marc Jacobs taler til en LGBT-middag i New York 2017, mens Lana Wachowski ser til. (Foto: Drew Angerer/Getty Images)

Sidste år blev Marc Jacobs’ SS17-show, som han viste frem under Fashion Week i New York, mødt af en temmelig højlydt kritik. Årsagen til det var, at han havde valgt at montere dreadlocks på en stor del af showets hovedsagligt hvide modeller.

Det blev af mange set som kulturel appropriation og Jacobs’ forsøg på at tjene penge på en minoritetskultur. I første omgang nægtede han på Instagram, at der var tale om appropriation, men beklagede dog, hvis nogen havde følt sig diskrimineret imod. I så fald var det dog ikke hans skyld.

Næsten et år er gået og Marc Jacobs har nu haft lidt mere tid til at tænke over det. Over for magasinet InStyle giver han nu noget, der minder om en undskyldning og i hvert fald en forklaring på, hvorfor han dengang ikke kunne se problemet.

»Jeg har måske være ufølsom«, siger han blandt andet. »Det, jeg har lært af hele miseren, og det der fik mig til at stoppe op efter det døde ud, var, at jeg måske bare ikke har sproget for det her, eller at jeg måske har været ufølsom fordi jeg opererer inden for min lille boble af mode«.

Dreadlocksene var dengang ifølge Jacobs en hyldest til hans (ligeledes hvide) veninde Lana Wachowski (instruktør på ‘Matrix’ og ‘Cloud Atlas’), der i årevis har sportet dreadlocks.

Læs også: Marc Jacobs undskylder: »Jeg diskriminerer ikke. Det er fakta«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af