Ugens bedste sneaker-nyheder – stropper, futurisme og årets sidste Yeezys

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Yeezy til nytårsaften

Rygterne talte – igen – sandt, og Kanye og Adidas runder året af den 29. december med en ny colorway af Yeezy 700 V2 – den mest enkle farvekombination indtil nu. Herhjemme har Naked allerede annonceret, at de får den, og det samme skulle gælde Wood Wood og Norse. Raffle-tid, igen.


Ekstravagant samarbejde

Aleali May er rapper-stylist og model, og nu sætter hun kulør på den ikoniske Air Jordan 1 for Nike. Med farvet ruskind og (dog aftagelig) pels hiver hun basketskoen helt ud af sit oprindelige element. Skoen lander i morgen, hvor Naked sætter den til salg for 1.200 kroner.


Tonsure og Storm udvider samarbejdet

Tag Tonsures bamseansigt og tilføj danske stereotyper som øl, hotdogs og livgarder, og du har et stærkt turistlokkende logo. Det var altså netop, hvad det danske tøjmærke og butikken Storm gjorde tidligere i år, og nu har det netop lanceret fortsættelser, der udover mere tøj også inkluderer to colorways af Tonsures Patch-sneaker, hvor logoet er blevet tilføjet på stroppen. De koster 2.199 kroner hos Storm.


Saucony skruer tiden tilbage

90’erne har sat sit præg på de seneste års sneaker-stil, men Saucony tager her tidsmaskinen lidt længere tilbage, når de fejrer Azura-modellens 30-årsjubilæum. Stadig farverig, men mere underspillet end dens yngre 90’er-venner. Den kan blive din for 750 kroner hos Asphaltgold.


The Weeknd knokler videre

Det kan godt være, at vi skriver mere om Yeezy, Pharrell og Off-White, men Abel Tesfaye har i år spyttet uanede mængder af produkter ud, både med sit XO-mærke og i samarbejde med Puma. Nu har han så lanceret årets sidste Puma-kollektion, der selvfølgelig også inkluderer sneakers.

Udover platform-modellen Terrains (1.100 kroner hos Puma), der løfter en tysk militærinspireret sneaker op med en, ja terrængående sål, så dyrker Tesfaye også tidens forkærlighed for stropper.


Hans bud på en støvleversion af Puma Suede inkluderer nemlig netop stropper en masse. Hvis du er til looket, koster de 1.200 kroner hos Puma og fås i tre forskellige colorways.


Når sneen ikke gider komme, redder Nike julen

Det kan godt være, at spinoff-modellen M2K Tekno er løbet med opmærksomheden i år, men nu tager Air Monarch IV til genmæle med denne vinterklare colorway. Med foret kant og isnende blå, gennemsigtig sål er det nemlig en sko, der ringer julen ind. Den skulle også være kommet i salg nu lige op til juleaften, også i Europa, men det er ikke lykkedes os at finde en webshop, der sælger den.


Mere utility-gear fra Nike

Med Air Max 270 Bowfin har Nike allerede skabt en trail-sneaker, der let inkorporer den markante sål, og de har sportsgiganten åbenbart fået smag for. Det er Nike-underafdelingen ISPA (Improvise, Scavenge, Protect, Adapt), som vist ‘bare’ skal lave vilde modeller og versioneringer, som står bag den nye ISPA Air Max 270 SP SOE.


Resultatet er netop vildt, især takket være det plastiknet, der ved hjælp af snøresystemet pakker hele overdelen ind. Både den sorte og hvid/orange colorway skulle lande i starten af 2019.


Nike har dog mange utility-modeller i porteføljen. Air Force 1 har naturligvis, qua sin militærinspiration, lagt krop til mange af slagsen, og snart er Nike altså klar med denne Mid-version, der er udstyret med en ny strop. Det vides endnu ikke, hvornår den kommer i salg.


Adidas-futurisme

Vi har allerede set en del sci-fi-agtige sneakers i år som et naturligt led i det tekniske fokus, der optager dele af modebranchen for tiden, og det lader til at fortsætte næste år. Nu er der i hvert fald landet flere billeder af Adidas’ Future Lexicon-model, som bliver en af deres nye silhuetter i 2019. Mens AdiPrene-mellemsålen er ret i øjenfaldende, så er det især den gennemsigtige gummisnøre, der løber på overdelen og udgør en del af snøresystemet, som står for de futuristiske vibes. Men mere om det til næste år.


Cav Empt sætter præg på Nike

Som led i et større samarbejde, der også inkluderer et tracksuit, en trøje, vest og cap, lander denne version af Air Max 95 i januar. Den eksemplificerer streetwear-brandets sans for grafiske print og skaber næsten et camouflage-look. Hele kollektionen lander i Cav Empts webshop den 5. januar, mens der skulle komme en bredere release den 10. januar.

Læs også: Er det okay at lave en skudsikkervest til et mode-statement? I hvert fald når Tyler, The Creator gør det

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af