Velkendte navne blandt årets finalister til Magasin du Nord Fashion Prize

Velkendte navne blandt årets finalister til Magasin du Nord Fashion Prize
Fra Heliot Emils AW19-show i januar. (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Det er syvende gang, at Magasin du Nord uddeler sin store modepris (som de første fire år hed Dansk Design Talent – Magasin Prisen), når årets vinder kåres den 5. november. I dag blev de fem brands, der skal kæmpe om årets pris inklusive et hæderslegat på 300.000 kroner, offentliggjort i forbindelse med et arrangement på Kunsthal Charlottenborg under Copenhagen Fashion Week.

Og mens prisen ofte har hentet navne fra modens absolutte vækstlag, så er der i år tale om nogle ret velkendte navne, hvor af flere har afholdt modeshows i København og sendt adskillige kommercielle kollektioner på markedet.

De nominerede er Carcel, Maja Brix, Brøgger, Mfpen og Heliot Emil.

Brøgger SS20. (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Brøgger er den nyeste, men afholdt sit andet modeshow på Copenhagen Fashion Weeks åbningsdag i går og stod bag et af de looks, vi fremhævede som dagens bedste.

Vi har også tidligere bragt interview med Carcel og Mfpen, ligesom vi kårede Heliot Emil til årets bedste danske brand sidste år. Og selvom vi ikke har skrevet så meget om Brix, så har den tidligere Henrik Vibskov-designer været en del af dansk mode i flere år. Under sit eget navn har hun udmærket sig med et fokus på at perfektionere enkelte styles som et jakkesæt, en skjorte og en kjole som et modstykke til modens opskruede tempo.

Veronica D’Souza og Louise van Hauen står bag Carcel.

Etablerede eller ej, så bliver det spændende at se, hvem den internationale jury vælger som årets vinder i november.

Sidste år vandt Emilie Helmstedt prisen, mens tidligere vindere inkluderer Lærke Andersen, Cecilie Bahnsen, Anne Sofie Madsen og Tonsure.

Læs også: X

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af