Patagonia viser igen vejen – lancerer underlinje lavet af genbrugstøj

Patagonia viser igen vejen – lancerer underlinje lavet af genbrugstøj
Dunveste fra Patagonias nye ReCrafted-linje.

Det amerikanske outdoor-mærke bliver gang på gang fremhævet, når snakken falder på en mere ansvarlig tilgang til at drive et tøjmærke. Det skyldes alt fra brandets fokus på tøjets levetid igennem en reparationsservice, og annoncer og ansatte, der sætter spørgsmålstegn ved, om du nu også virkelig har brug for det tøj, du gerne vil købe, til politiske tiltag som at kæmpe for naturen og donere alle penge fra Black Friday-salg og Trumps skattelempelser til miljøorganisationer.

Nu viser Patagonia så igen vejen. Med deres nye ReCrafted-linje sælger mærket nemlig tøj og accessories, som er produceret af post-forbruger-materialer, altså af tøj, som forbrugere afleverer tilbage til Patagonia og af en eller anden grund ikke kunne repareres.

Til en start er materialerne blevet til t-shirts, dunveste, dunjakker og tasker, der er lavet som patchworkdesigns.

»Vi har lært, at en jakkes miljøaftryk mindskes markant jo længere den jakke bliver brugt og genbrugt«, som Patagonia-ansat siger i videoen nedenfor.

»En dunjakke er lavet af alt fra tre til seks jakker«, fortæller Lindsay Rose Medoff, der er ejer af Suay-systuen, som Patagonia arbejder sammen med om ReCrafted.

Patagonia sælger ReCrafted-linjen i sin WornWear-webshop.

Læs også: Modens seneste fokus på CO2-neutralitet mudrer klimaansvaret

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af