Carpark North – en religiøs oplevelse

Carpark North i Vega, var en aften mange havde glædet sig til og det var et fyldt Vega, der i går aftes kunne åbne dørene for denne forlængst udsolgte koncert. Badet i blåt lys, akkompagneret af eletroniske beats, tilråb og massive bølger af klappende hænder trådte fire smilende gutter på scenen med strakte arme og åbnede med nummeret “Homeland”.

Elektroniske pre-samples, liveinstrumenter og utallige effekter udgjorde lydbilledet som i samarbejde med scenekoreografens talent for lyssammensætning, var en religiøs oplevelse – kun for at blive afbrudt af voldsomme energiudladninger imod publikum.

Bandet havde en flot forståelse for at udnytte potentialet i instrumenterne og i musikkens muligheder, hvilket resulterede i dynamisk flotte melodier og utallige snedige overgange. Lydbilledet var ligeledes varieret og præget af skiftevis kraftige, trykkende perioder over til dæmpede, stille passager som i “Wild Wonders” og “I & You”, som også findes på deres selvbetitlede succesalbum, som derudover indeholder de tre massive radiohits “40 Days”, “There’s A Place” og selvfølgelig “Transparent And Glasslike”.

Desværre kom forsanger Lau’s stemme til kort i de høje, krævende passager og han ramte fatalt off-key flere gange. Med sådan en energi og sceneshow som CPN lagde for dagen, er det dog kun forståeligt at disse fejl opstår, og det vidner om et band som fortsat er i udvikling, og endnu ikke besidder den sceneerfaring og overskud, der skal til for at levere samme kvalitet på en scene.

‘Aftenens fedeste nummer’ – som de selv betegnede det, var aftenens absolutte overraskelse; en blanding af musikken fra Eminems “Lose Yourself “, “Slim Shady” og seneste soundtrack “8 Mile”. Her beviste Lau og Søren at de sagtens kunne have skabt sig en musikalsk karriere i en helt anden boldgade.

Efter kun en time takkede Carpark North af med “There’s A Place” hvorpå de bukkede og sagde farvel til et skrigende, hoppende og piftende publikum. Ikke overraskende blev der krævet ekstranummer og bandet afsluttede med deres suverænt største hit “Transparent And Glasslike” som publikum mere eller mindre sang inden den gik over i sangen “Spain”.

De fleste gik derfra med følelsen af, at have oplevet guddommeligt musik og man er tilbøjelig til at give dem ret.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af