Barck

Jeg kunne på ingen måder lade være med at smile, da jeg modtog Barcks demo til anmeldelse: Coveret til cd’en er syet (!), i lyserødt plastic med blomster på. Se, det skiller sig sgu ud fra alle de andre.

Smilet blev forvandlet til en god, gang latter da jeg fik afspillet det første nummer, “Deliver This”, som med en forhammer smadrede en fuldstændig sindssyg, skrigende stemme på en platform af oldschool heavy og 80’er guitarer ud igennem højtalerne. Og igen kan vi herved konkludere, at bandet skiller sig ud.

Selvom de har en lyd, der kunne minde om Metallicas helt unge dage og lidt á la 80’ernes heavyikoner; Pantera og Sepultura – så har Barck i høj grad sat deres helt eget præg på musikken. F.eks. hopper forsangeren udover de gængse “rammer” som førnævnte holdt sig inden for, og bevæger sig rundt i en forstad til det teatralske og lettere psykotiske. Selvsagt er det en oplevelse at sætte denne demo på – men det kan næsten være for meget af det gode, idet man bliver bombarderet med kreative indtryk og finurlige variationer. Modsat er lyrikken og indholdet i sangene ikke noget særligt.

Energien er enorm og trykket er stort. Sammenspillet er perfekt og bandet ligger supertæt. Og selv om det er hårdtpumpet Rock’n’Roll, så kunne de sagtens gøre sig i andre genrer, f.eks. “A Full Sail”, hvor guitarerne og rytmesektionen nærmest plagierer Dizzy Mizz Lizzy’s karakteristiske lyd og skæve rytmer. Man kan vælge at sige, at det så er hørt før – eller man kan vælge at sige, at Barck har brugt adskillige inspirationskilder og for så at smide det i ovnen for at bage deres helt eget rockbrød. Et brød, som ikke behøver mainstreampålæg eller popmel. Et brød, som mest er forbeholdt kultstadiet.

Bandet skriver i deres vedlagte pressemeddelelse, at den slags musik ikke vil slå igennem i Danmark. Jeg giver dem ret hen af vejen, idet vi nok ikke får lov til at høre Barck på de gængse airplaylister. Men hvad de ikke har i mainstreampotentiale, har de i energi, og denne demo-anmeldelse giver dem slet ikke en værdig rating, idet musikken er skræddersyet til at man kan flippe fuldstændig ud LIVE. Så jeg glæder mig til at se dem på en scene og jeg har tænkt mig at stå forrest (dog iført styrthjelm).

Barck. 'demo'. Ep.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af