The Blue Van – send den blå vogn

1. maj, silende regn eller razzia på Christiania. Årsagen er ikke åbenlys, men fakta er, at blot tre ludere og en lommetyv havde fundet vej til Loppen, da The Blue Van varmede op for svenske The Sewergrooves. Raazia’en var at dømme på udsagnene fra scenen den væsentligste grund, men spørgsmålet er, om folk ikke ville være kommet forbi “den blå vogn”, hvis de virkelig havde lyst – razzia eller ej.

De få, der dukkede op, fik en engageret indsats fra et band, der ville noget med sin musik. Referencerne til 70’er rocken var åbenlys, men selvom musikken ved koncerten lød gammel, var den ikke nødvendigvis direkte inspireret af Doors, Black Sabbath m.fl. Der er nemlig meget opfindsomhed i The Blue Vans musikalske univers, og den sprælske indsats fra medlemmerne på scenen gjorde, at forsangeren nærmest virkede kedelig som frontmand.

Bassisten fik adskillige gange sparket til bækkenet ved trommerne, og manden bag dem var særdeles levende og hvilede ikke ved en simpel rockrytme i mere end få takter, før der igen var raffineret tempo på rytmerne. Bag orglet var der headbanging og slag på med knytnæver og ølflaske på tangenterne. Alt sammen et tegn på, at musikken nok er indstuderet – men samtidig er den præsenteret på en løssluppen facon på scenen. Eksempelvis er det ikke er nævneværdigt hørbart, når trommeslageren laver en bøf, eller keyboardet pludselig tramper ud ad et lydspor, der ikke var aftalt på forhånd.

The Blue Van fik overbevist et alt for lille publikum på Loppen, og det er helt fortjent, at bandet er udvalgt til at spille på Spot-festivalen i Århus senere på måneden.

Bandets setliste:

Word From the Bird
What the Young People
Product of DK
I Remember the Dayz
The Essential
Ceur de Lion
Sir Maison
New Slough

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af