Afenginn – folkefusion med smæk i

Alle de godt 40 tilstedeværende – hvilket vil sige nogenlunde fuldt hus – i Karens Mindes Kulturhus d. 6. juni fik sig en musikalsk oplevelse de nok vil huske et stykke tid fremover. Denne aften gæstede Afenginn nemlig kulturhuset og gav en energifyldt og intens koncert, der kunne få selv de mest hæmmede op af stolene.

Afenginn spiller folkemusik fra især Norden og Østeuropa/Balkan tilsat lidt funky krydderi. Musikken byder på både hurtige energiske numre i skæve taktarter og langsomme ballader, der lyder af nostalgi og sigøjnerromancer fra Balkan. Det hele er præget af at orkestret er meget sammenspillet og har gennemarrangeret numrene, så det aldrig bliver kedeligt. Der masser af dynamik, interessante breaks og sceneattitude.

Når det gælder det sidste er det især orkestrets mandolinspiller, Kim Nyberg, der gør forskellen. Uden ham ville oplevelsen af Afenginn være væsentligt mere afdæmpet; men han spiller med en sådan energi og indlevelse, at det er umuligt at lade være med at blive revet med. Efterhånden vågnede violinisten og klarinetisten også op til dåd, og de fem ekstranumre var absolut ikke for meget.

Udover de gennemarrangerede numre byder Afenginn også på fem dygtige musikere, der virkeligt kan finde ud af at formidle den glæde (nogle gange sørgmodighed) og intensitet der ligger i folkemusikken allevegne, så jeg kan ikke andet end at anbefale dette energiske og dygtige orkester til alle – også selvom man ikke normalt lytter til folkemusik.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af