JAZZ: Orbit Big Band i godt selskab på Loppen

Det var en koncert, som strittede i mange retninger onsdag aften på Loppen. Christianias eget Jazz Club Crew varmede op til resten af aftenen med 45 min. veloplagt jam, inden Orbit Big Band, Tim Hagens Quartet og til sidst George Garzone Quartet overtog scenen.

Orbit Big Band spillede, som de øvrige bands denne aften, et enkelt set af ca. en times varighed. Bandet består af 13 messingblæsere, piano, bas og trommer. Bandets kunstneriske leder, Peter Bæk, udfylder primært sin rolle som dirigent ved at jive til musikken, knipse lidt med fingrene og præsentere det næste nummer. Det bar en del af bandets præstation desværre præg af denne aften. Lidt for ofte blev det til en lidt karakterløs messingsuppe. Så vidt jeg er orienteret, er det imidlertid også Peter Bæk der er arrangør for Orbit Big Band – og det skal han roses for. Særligt for to af de tre numre hvor bandets gæstesolist, Mette Larsen, optrådte; “On the Sunny Side of the Street” i et groovy, kælent arrangement og “My Favourite Things” med dansable sambarytmer og en klar struktur. Det er der, det største potentiale synes at ligge for Orbitterne. Fremhæves skal også trompetisten Egon Petersen og den ikke nærmere præsenterede trombonist, som begge leverede fremragende solopræstationer på Gillespies “A Night in Tunesia”, som foreløbig må kandiderere til titlen som et af Jazzfestivalens mest spillede numre.

Efterfølgende spillede Tim Hagens Quartet – dog uden Hagens selv. Han var erstattet af en norsk tenorsaxonfonist, hvis navn jeg ikke kunne høre. Der var flot saxofonspil i denne time – med mange ligefremme, melodiske soli, velspillede unisone passager og en inciterende, veloplagt battle i settets sidste nummer.

Herefter var der lagt op til George Garzone, som vel på forhånd var aftenens hovednavn. I Garzones kvartet er de øvrige medlemmer overladt rollen som statister i en stor del af tiden. Det gør ingenting, for Garzone er det naturlige midtpunkt i gruppen med sine ekspressive, fantasifulde modulationer, som fremføres med stor virtuositet, uden på noget tidspunkt at forfalde til kølig ekvilibrisme.

En passende afslutning på en lang aften i Christianias Jazzclub i Loppens velegnede, behagelige rum.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af