JAZZ: Quintessence – brand new lighties?

Quintessence er en finsk sekstet bestående af Emma Salokoski (voc), Tuomo Prättälä (keyb, rh), Heikki Laine (b), Aki Haarala (g), Mikko Kaakkuriniemi (dr) og Verneri Pohjola (tr).
Bandet spiller en groovy form for acid jazz, som det bl. a. kendes fra Brand New Heavies og Moorcheba. Desværre, i hvert fald på denne kølige sommeraften, i en lidt tam, ufarlig form.

Der er mange mennesker på scenen, og den disciplin det kræver at skabe et afbalanceret lydbillede med dette udgangspunkt, er Quintessence desværre ikke i besiddelse af. Alt for ofte mudrede lydbilledet sammen, når guitaristen ikke kunne holde sig tilbage under en keybordsolo eller trommeslageren lige følte for at give den lidt ekstra gas under en stille vokalpassage. Samtidig har Emma Salokoski en i mine ører alt for ordinær stemme. Den bliver i hvert fald brugt ordinært. Der mangler den vildskab og dybde og de fraseringer som skal til for at et band som Quintessence, som er så vokalbaseret, kommer ud over scenekanten.

Når det er sagt, var det nogle udmærkede numre, de finske musikere spillede. På et nummer som “Friday”, og et par stykker flere, hvis navne jeg ikke fik fat i, viste Quintessence tænder med et djærvt, rykkende beat. – og henimod slutningen af settet viste Emma Salokoski, at hun måske er en langt bedre sangerinde end hun havde givet udtryk for indtil da.

Så meget desto mere ærgeligt er det, at det samlede indtryk af koncerten var at musikerne havde for travlt med deres eget instrument til at give hinanden plads – og til at bekymre sig om, at der faktisk sad adskillige hundrede mennesker og så på dem, blot få meter væk.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af