Ibiza – klubbernes paradis

Ibiza er en lille ø beliggende ud for Spaniens østkyst, der siden slutningen af 80’erne har opnået status som et Mekka indenfor elektronisk dansemusik. Sommeren over samles mennesker fra hele verden for at høre internationale top DJs og opleve stemningen på de kæmpemæssige klubber og legendariske strandcafeer.

Det var i 1987 at de engelske DJs Paul Oakenfold, Nicky Holloway og Danny Rampling opdagede housemusikken på Ibiza og bragte den med sig hjem til England og resten af Europa. Siden har Ibiza været stedet, hvor DJs, producere og pladeselskaber indenfor elektronisk musik har samledes for at promovere deres musik hen over sommeren. Det er således her mange af de klassiske klubnumre er blevet breaket gennem årene, så som Faithless "Insomnia", Robert miles "Children", Stardust "Music sounds better with you", Mousse T "Horny" og Bob Marley vs. Funkstar Deluxe "Sun is Shining", for blot at nævne et par af de rigtig store hits fra Ibiza.

I kølvandet på den DJ- og dansekultur, som er opstået på Ibiza, er der blevet investeret enorme summer i at bygge og modernisere de kæmpemæssige klubber, som gør Ibiza til et paradis for klubgængere. Her er der bestemt ikke tale om billige charterdiskoteker, men om luksuriøst indrettede og hypermoderne klubber med fantastisk lyd og lys. Hver klub har sin egen stil og sine særlige temaarrangementer, som danner rammerne om nogle unikke klubaftener.

Den største af klubberne er Privilege, der med plads til 10.000 mennesker er verdens største klub. Hvis man vil opleve en uforglemmelig houseaften, så er Pacha stedet, der af mange anses for at være Ibizas bedste klub. Blandt andre houseklubber kan nævnes Es Paradis, der er berømt for sine vandtemafester, og El Divino, som er Ibizas mest eksklusive houseklub for de smukke og de rige. Er man mere til trance er Eden og Amnesia stederne, hvor man kan opleve de største DJs indenfor denne genre. Endelig er der Inox, hvor der bliver spillet mere eksperimenterende techno og house. Efter en nat på en af de store klubber kan man passende fortsætte på afterpartyklubben Space, der holder åben 22 timer i døgnet.

Ibiza rummer ud over klubberne også en mangfoldighed af barer og cafeer, der danner rammerne om hygge og afslapning, mens man lader op til en god klubaften. Mest berømt er strandcafeen Cafe del Mar, som nærmest er blevet et symbol på øen og dens stemning. Her mødes folk for at se solen blive spillet ned til tonerne af chillout musik.

At gå på klub på Ibiza er ikke nogen billig fornøjelse, da en adgangsbillet gerne koster op imod 50 euro, men til gengæld er det hele oplevelsen værd. Man bør imidlertid holde sig fra charterselskabernes underholdningstilbud og bargaden i San Antonio by med de mange "lager-drinking brits", hvis man vil opleve det ægte Ibiza.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af