SKANDERBORG: Sub Sui – attitude og hård rocklyd

Sub Sui er et rockband der udstråler en rå attitude, og en god hård rocklyd. Bandet består af vokal/guitar, leadguitar, bas og trommer, og disse bliver udnyttet optimalt det meste af tiden. Der er indlagt nogle passende soloer, og især velskrevne “Everything Changes” har alt hvad der kræves af en god rå rocksang. Det er et af de afvekslende numre, der ikke er lige så ensformigt som mange af de andre nemt bliver, og musikbilledet bliver fuldført.

Musikken passer godt til den meget imponerende kvindelige vokal. Stine har en kraftig og ren sangstemme, der skærer igennem lige fra start til slut. Selvom den er fremragende bruger hun den desværre ikke så forskelligt, og det giver let flashback til sidste nummer. Af og til kan man genkende lidt af Cranberries sangeren Dolores O’Riordan’s teknikker, hvor hun synger omkring det sted stemmen er lige i overkanten af fuldregister, og det gøres med sådan en stil, at det giver nogle flotte afvigelser fra det traditionelle.

Introerne til næsten alle numre er virkelig gode, og man ønsker ved hvert nummer at de fortsætter i den stil. Men mange sange bliver hurtigt præget af en massiv konstant guitarlyd, der desværre ikke afveksles så meget og man får igen flashback.

Tempoet er fra starten sat i vejret, og man kommer let til at sammenligne med gruppen “Letter to Cleo” (der bl.a. lagde soundtrack til filmen “10 things I hate about you”). De lettere og afvekslende sange vejer lidt op på de ensformige, og med nogle overbevisende ørehængernumre, står det klart at her er tale om nogle dygtige musikere, der skal være lidt mere opfindsomme.

Med flotte sange som “Everything changes”, “Full Moon” og de rå som “Reality Insane”, ved man, at der er noget stort at byde på. Men tag og ryd lidt op i de ensformige sange, og udnyt de 2 guitarer lidt mere, så har man et rigtig godt bud på den kvindelige del af den danske rockmusikscene.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af