Hæst – Det’ en ommer!

Christianshavns Beboerhus gav denne torsdag aften ly til 15 mennesker, hvilket var inkl. de 5 i bandet, og hvor den ene af de 10 stk publikum var en meget fuld og højlydt herre, som stjal al opmærksomhed og stemning, når det passede ham. Det gjorde selvsagt ikke opgaven nem for Hæst, men de kom alligevel igennem ikke mindre end 18 numre på cirka 5 kvarter.

Numrene er en blanding af blues, rock og pop i en tillempet TV2 stil. Sangene er dansksprogede og beskriver dagligdags situationer og begreber, men er hele tiden splittede mellem et forsøg på at være morsomme og poetiske, hvilket går ud over stringensen og dermed også kvaliteten. Ligegyldigheden lurer derfor lige om hjørnet, hvilket yderligere forværres af den manglende variation fra nummer til nummer. Til tider er det helt og aldeles melodiløst, hvilket er synd, fordi det er forsangeren Thomas Schøns lettere monotone stemme, der står for denne udjævning, mens musikerne (især guitaristen, der gav den gas på wau-pedalen, og keyboard-spilleren, der fyrede nogle lækre orgelsoloer af) faktisk ofte har fat i noget, der kunne blive rigtig fedt. Primært er det groove uden melodi og ord uden tyngde, som hele tiden er på nippet til enten at dø eller blive til noget, og det er en kende frustrerende.

Numre som ‘Trine’, ‘Forstadstyr’ og ‘Lykkelig mand’ fungerer godt, fordi teksterne er velskrevede, og melodien er til at spore, men ikke et eneste af dem er til at huske bagefter, hvilket blot understreger, at når man opererer med så korte numre, skal melodistemmen være langt mere distinkt og insisterende. Der er anstrøg af både drama, funk og fest i mange af numrene, men det er ligeså flygtigt og forsvindende som publikum.

Vilkårene på denne torsdag aften var som sagt virkelig dårlige, hvilket gjorde Hæst’s optræden til en ufortjent hård kamp. Melodierne var ikke blevet mindre forglemmelige af et ordentligt, eller blot eksisterende, publikum, men deres chancer for at rocke mere igennem og give mere af sig selv, ville under alle omstændigheder have været langt bedre, og det ville være kommet os alle til gode. Bedre held næste gang.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af