Japanese Girlfriend

“Japanese Girlfriend er, hvad du gør det til. det er helt op til dig og din fantasi”, skriver bandet i den pressemeddelelse, der følger med dets fem numre og 27 minutter lange demoskive placeret i et lyserødt papcover. Men uanset hvilke associationer man måtte have til bandets navn, er det overvejende et positivt indtryk, musikken efterlader.

De tre musikere, som har fundet sammen ovenpå resterne af odenseanske Skiløb, der vandt DM i Gymnasierock i 1998 og var i finalen i DM i rock samme år, har skrevet fem afvekslende rocksange. Med åbneren ‘Superimposed’ og efterfølgeren ‘Rainbowshaped’ lægger den akustiske guitar for, inden det siden eksploderer med rivende guitarspil i larmende omkvæd. En velkendt formel i den ukomplicerede ende af rockmusikken, der stort set fortsætter på resten af demo’en.

Lytterne bliver i stedet beriget på den japanske kærestes evne til at nynne en god melodi, og en glimrende kontrast til de vilde stykker i musikken er bassist Claus Arvads blide stemme. Den fremstår som trioens stærkeste trumf, og de fleste steder minder den om en ukantet og blidere udgave af Tim Christensens. Ikke et skidt udgangspunkt i det videre arbejde med et potentielt vinderband, hvor de tre medlemmer skriver sangene i fællesskab.

Måske de netop havde haft et skænderi, da nummeret ‘Undeveloped’ blev født, for her er bandet godt på vej over i den hårde rock – og det magter Japanese Girlfriend skam også helt fint, selv om nummeret skiller sig ud som det dårligste af de fem.

Japanese Girlfriend. 'demo'. Ep.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af