TEATER: Woyzeck – en stærk pille

Woyzeck på Betty Nansen Teatret, var ikke mindre end en sand teaterlegende som fik re-lancering i Danmark. Historien er skrevet af Georg Büchner og stykket blev instrueret af den levende teaterlegende Robert Wilson. Denne konstellation skaber ikke kun teater, men sand kunst. Istedet for replikker og smarte kulisser, udføres Woyzeck minimalistisk i korte, stærke billeder, som lynglimt. En betagende lyssætning og en malerisk forståelse for at udnytte farverne gav et chokerende og kraftfuldt stykke.

Historien udspilles igennem soldaten Woyzeck som efter en livstrættende krig, vender hjem til sin prostituerede kone Marie og hans uægte søn. For at kunne forsørge hans kone og deres lille søn, er Woyzeck nødt til at sælge sin krop til medicinske eksperimenter. De medikamenter han sluger bevirker, at dette undermenneske udvikler skizofreni og den simple soldat hører stemmer. Men hans fortællinger om disse stemmer bliver slået ned af vennerne som dermed også afslår at hjælpe ham. Istedet udkonkurreres Woyzeck af den stærke Major. Stemmerne fortæller, at hans kone Maria ikke kan modstå tambourmajorens pågående virilitet og selvsikkerhed – hvilket fører til en affære. Stemmerne intensiveres og opfordrer nu Woyzeck at dræbe sin kone. Da Woyzeck ikke kan kontrollere sin galskab længere, dræber han sin kone Marie.

Stykket har gennemgået adskillige interpretationsmuligheder og netop det, gør oplevelsen så unik hver gang man ser stykket. Woyzeck på Betty Nansens Teater er en stærk visuel oplevelse, og kombineret med den flotte opsætning, de sporadisk afbrudte musikstykker og de flotte sange – giver det samlet set en følelsesladet oplevelse, man nødigt vil være foruden.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af