En sulten Joker, et mæt publikum

Så var det i går, at den genopstandne Jokeren begyndte sin Danmarks turne på Forbrændningen i Albertslund. En turné der igennem november vil tage ham til de større byer i Danmark med afslutning i Viborg d. 22 november. En turne der også vil tage ham forbi Vega på torsdag, hvorfor det forekom noget ambitiøst at lægge to koncerter inden for så kort tid i Københavnsområdet. Men om det skyldtes fredagens obligatoriske løfter om øl, f…. og hornmusik, den sædvanlige mængde håndbold i flimmeren eller bare en overraskende stor interesse for Jokeren, var der i hvert fald et pænt fremmøde på Forbrændningen.

Det var på forhånd annonceret at det var “Jokeren feat. Tue Track” der skulle stå for aftenens underholdning og Tue Track var da også første mand på scenen. Efter først at have vendt lidt plader blev han suppleret af en trommeslager, en bassist samt en keyboard spiller. Tue Track præsenterede holdet på scenen som Booty Cologne medens vi glædede os over det mere og mere udbredte fænomen der hedder liveband på scenen til hiphopkoncerter. Booty Cologne leverede en inspirerende og energisk opvarmning med fede beats kombineret med afspillet rap fra hiphopklassikere som f.eks. Kool G Raps ‘Ill Street Blues’. Det hele garneret med skarpe og præcise cuts af Tue Track. Lækkert og samtidig den omvendte verden i forhold til hvad der plejer at være live til hiphop koncerter

Så gik æstetikeren Jokeren på scenen bl.a suppleret af nordmanden Styggtann og det var tydeligt, at Jokeren var i god form og havde set frem til dette øjeblik. Han tog med det samme fat på numrene fra hans nye album som han faktisk holdt sig til koncerten igennem på nær et ekstra nummer i form af Den Gale Pose nummeret ‘Den Dræbende Joke’. Måske var det også netop derfor, at koncerten aldrig blev noget stemningsmæssigt højdepunkt. Det er jo ikke mere end godt en måned siden at ‘Alpha Han’ udkom og publikum virkede ganske enkelt ikke inde i Jokerens materiale. Kun første- singlen ‘Sulten’ tog rigtigt tag i folk og koncerten blev derfor en lidt steril oplevelse. De mest levende blandt publikum var da også de ti -tolv teenagetøser helt foran scenen, der med små mavebluser og stilethæle forsøgte at vrikke, smile og danse sig til Jokerens opmærksomhed og en eventuel tur i stjernehimmelen.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af