Marte

Ja, undskyld den platte overskrift, men et nærliggende svar efter at have hørt Martes demo er: ‘Ikke særligt godt’.

Martes tekstmateriale tager udgangspunkt i den ‘I got it bad, and that ain’t good’-tradition, som jeg faktisk ikke troede, der var så mange der beskæftigede sig med længere. -og som godt kan blive for meget, når man skal lægge øre til, hvor mange forskellige måder, man kan have det skidt på.

De fire numre på demoen, ‘han sa’, ‘vanvidd’, ‘et kort øyeblik’ og ‘åh kom tilbage igen’ udgør en fin lille sammenhæng i deres elektropop-world/folk velproducerethed. Det er nogle fine melodier, som ligefrem kan have tendens til ørehængere, hvad ‘vanvidd’ og ‘et kort øyeblik’ angår.

Musikken udgøres af mangefacetterede, primært syntetiske lydflader, som står stærkest, når de er mest enkle. Det er tydeligt at Marte Schau og Mikael Fleron, som udgør Marte, er glade ved lyden som fænomen. Desværre tager det ofte overhånd for dem. Lydene bliver instrumentaliserede og alt blander sig i et lidt for karakterløst lydtapet.

Der er masser af gode takter i Martes demoudspil. Der er gode melodier, der er talent og personlighed. Og der er et musikalsk udgangspunkt, som gør, at Marte ikke hakker rundt på det samme frimærkestore stykke af popmarken som alle de andre. Men formen og det endelige resultat mangler noget, før det rigtigt fænger.

Marte. 'demo'. Ep.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af