Oak – som Coldplay i dur

Der var lagt op til en rigtig hygge-onsdag, da Jazzhus Dexter åbnede dørene for den månedlige omgang Songwriter’s Circle, hvis formål er at fremme det fynske sangskrivermiljø. Denne halvkølige november aften var Oak et af de bands, der skulle spille varme ind i de fremmødtes hjerter, og det lykkedes med fulde.

Oak er et forholdsvis ungt band, men de fem medlemmer er alle erfarne musikere. Især forsangeren HC er et kendt ansigt i det odenseanske musikermiljø – i særdeleshed fra kopibandet Papshmir, hvor han bl.a. spillede sammen med Jakob H. Dinesen (Dinojax) og Stefan Helbo (Stomped).

At Oak er en ny konstellation giver sig udtryk i, at koncerten kun var deres tredje, og at de endnu ikke har fået lavet en demo. Men det var nu ikke til at høre denne aften. Bandet spillede med stor sikkerhed og energi, og deres materiale, der i aftenens anledning var blevet neddæmpet, virkede rigtig godt. Sangeren HC’s falsetsøgende fraseringer ledte tankerne hen på Chris Martin fra Coldplay, men modsat den tude rock, som de er kendt for, så var der meget mere glæde i Oak’s sange. De to guitarister støttede hinanden godt i melodierne, og som helhed virkede bandet meget homogent. Det på trods af, at det kun er en måned siden at det nyeste medlem, bassisten Jens Da Bas, er tiltrådt.

Personligt glæder jeg mig til at høre mere fra Oak, så mit råd er, at de snarest får lavet en demo og kommer ud og spiller nogle flere koncerter. Gerne nogle lidt længere koncerter, der er lidt mere rockorienterede.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af