Foo Fighters

På dvd-udgivelsen ‘Everywhere But Home’ tager Foo Fighters deres fans med til det meste af en koncert i Toronto og viser enkelte numre fra Washington D.C. og Slane Castle i Irland. Desuden får man lydsiden af bandets første koncert på Island, som man kan høre, mens man ser still-billeder af bandet – meget lidt ophidsende.

I Toronto er det tilsyneladende ikke forbudt at crowdsurfe eller sidde på skulderen af hinanden, så det bliver der gjort flittigt fra start med det eksplosive åbningsnummer ‘All My Life’. Med den greatest hits-prægede sammensætning af setlisten, bliver koncerten én lang fornøjelse med stort set det bedste fra bandets fire cd’er. Fra start til slut er det medrivende og energisk, og Foo Fighters holder ikke pause i mange sekunder. Energien er i top og stemningen kommer helt ind i stuen. Mange numre er blevet forlænget med mellemspil, og i slutningen af ‘Monkey Wrench’ er der blevet plads til en fed trommesolo, som desværre ikke er så almindelig i moderne rockmusik.

De to sange fra Slane Castle er ikke noget specielt – dem får vi allerede i Toronto – men mængden af tilhørere er imponerende. Sideløbende vises få klip fra turnéen. Fra Washington D.C. er der fire akustiske sange, og som Dave Grohl bemærker, så er få af deres numre egnede til at blive fremført akustisk. De er mere fyld end kvalitet.

Faktisk er det skuffende, at dvd-mediet ikke er udnyttet bedre. Det ville have pyntet med en halv times dokumentar om bandet eller noget andet ud over musikken. Med denne dvd får man lidt af den stemning, der også var i Danmark, da Foo Fighters gav koncert i KB Hallen i december sidste år, men ellers er der ikke noget at komme efter.

Foo Fighters. 'Everywhere But Home'. Album.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af