Musikken sniger sig langsomt ind på en! Pludselig skærer en markant pigestemme igennem denne langsomt opbyggede lydmur og griber fat i én med en nærmest magisk kraft. Stemmen fortæller sin historie til den lyttende, hvorefter musikken langsomt forsvinder igen.

Sådan kan det første nummer på demo-cd’en fra københavnske Kå bedst beskrives. Nummeret hedder ‘Brandstifter’ og er det første af demoens tre numre. Fælles for alle sangene er, at de er dansksprogede kompositioner. I disse tider hvor det danske sprog vinder mere og mere indpas i musikken, har Kå til fulde udnyttet den magt, som sproget kan have, når det bruges ordentligt. Sangene griber den opmærksomme lytter fuldstændigt, og man bliver nærmest trukket ind i de historier, der bliver fortalt. Til at forstærke historierne har Kå en særdeles nærværende forsanger i Katrine Villadsen.

Til at akkompagnere disse fortryllende tekster, er der et yderst velfungerende band, der mestrer en række alternative instrumenter. Det være sig cello, banjo og harmonika, for lige at nævne de mest markante.

Hvis Kå skulle sammenlignes med et andet band her i Danmark, så ville det bedste bud nok være århusianske Under Byen. Hele den lyd som Kå har, minder meget om netop Under Byen, som Kå også selv nævner som inspirationskilde.

Om det er de usædvanlige instrumenter, den karakteristiske sangstemme eller den fine kombination af begge dele, der gør, at Kås musik virker så godt, som den gør, er svært at afgøre. Men faktum er, at det er tre fremragende numre, som Kå har fået støbt sammen, og personligt ville jeg blive overrasket, hvis dette var det sidste, jeg hørte fra Kå.

Kå. 'Kå'. Ep.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af