Latin Dance Band

Der er fuld knald på Latin Dance Bands Movimiento lige fra starten, og det er også fint nok. Musikken og teknikken kan der ikke sættes en finger på, men efterhånden som pladen skrider frem, går det direkte sammenligningsgrundlag desværre fra at være sådan lidt a la Gloria Estefans ‘Mi Tierra’ til at være ‘Åh Abe’.

Det er meget sjovt at synge timba på dansk. Musikken og rytmen gør, at man er lidt i tvivl i starten, om hvad det egentligt er, der bliver sunget, men når man så hører, hvad det er, der er så vigtigt, at Latin Dance Band synes, det skal synges på dansk, så ønsker man pludselig selv at være spansktalende, og ikke forstå et ord dansk. Så blev man fri på at høre om kaniner spærret inde i bure, men stadig tro mod deres natur, hofter med vip og vug og hvad har vi.

‘Cuba’ er det eneste nummer, der virker på dansk. De øvrige får i mine ører hurtigt et pædagogagtigt ‘kom nu skal vi alle sammen ud og vippe og vugge og gøre ved’ præg.

Synd, får ellers er det jo god, gedigen salsa/timba af den dansable slag. Men erotikken er sgu da et vigtigt element i den latinamerikanske musiktradition og helt ærligt; ‘vip dine hofter frem og tilbage/vug indtil du følger velbehag’ DET lyder sgu mere som noget fra ‘hik, bøvs, cha-cha-cha’ eller hvad den hed, den bog, man snød sig til at læse på biblioteket, end som hed, erotisk tropenat.

Latin Dance Band. 'Movimiento'. Album. Cope Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af