Mockunas, Solborg & Eilertsen

Titlen, ‘Revolver’, lover godt: Skarpt, akut, cyklisk – en afsikret plade med slagstift, der kan køre om og om igen!!!
Til at sørge for indholdet er Liudas Mockunas (saxofoner & basklarinet), Mark Solborg (guitar & electronica) og Mats Eilertsen (bas);lad mig sige det med samme: Teknikken er på plads og i orden – det er ihvertfald ikke her problemet ligger.

Men samvirket instrumenterne imellem fungerer overhovedet ikke, strukturen er alt for fri til at kunne samle udtrykket og udkommet er ganske enkelt ulideligt at overvære i længden. Dermed ikke sagt, at jazzen af idag er af lave og burde føres tilbage til beboppen, men et minimumskrav er sgu, at sammensætningen er hørbar og det eneste der i den forbindelse kan være en trøst er dens begrænsede levetid i min pladesamling efter nærværende anmeldelse.

På skæringen Bandit er der spæde ansatser til noget godt, men tilløb gør som bekendt ingen forskel og igen udvikler nummeret sig lidt rigeligt fragmentarisk og akademisk distancerende til i sidste ende at kunne fremstå melodiøs.

Da pladen alligevel får et enkelt stød i karakteren, er det på grund af Mats Eilertsens bas, der trods alt smider så meget klippe, at man undgår helt at drukne undervejs.

Mockunas, Solborg & Eilertsen. 'Revolver'. Album. ILK.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af