OXIA

Oliver Raymond a.k.a. OXIA er en del af den franske techno scenes “Godfathers”, i samme kategori som The Youngsters, Kiko, David Carretta og The Hacker som han også har pladeselskabet Good-Life sammen med.

Førse gang det besynderlige navn OXIA fangede mig, og mange andre, var på Carl Cox’s “Global” album, hvor han er repræsenteret med nummeret “Nation”, et dybt og tech’ed house nummer. Siden da har OXIA udgivet tonsvis af både egne numre og remixes både alene og sammen med The Hacker (Ja, det er The Hacker der også har lavet en del sammen med Miss Kittin).

Først nu kommer OXIA’s debut album på gaden. “24 Heures” spænder fra Berlin inspireret tech-dub på “Intuition” og Detroit-electro på “TNN” til regulær techno på de fleste andre numre. De få steder hvor Oxia ryger lidt uden for sin genre, nemlig hårdtpumpet techno, skabes de bedste og mest intressante numre. Han kommer væk fra den ellers meget computeragtige lyd, der bygges bedre op og der skabes et bedre spil mellem de forskellige instrumenter/lyde.
Der er dog kun et par enkelte numre i denne stil, resten lider under den samme stereotype lyd, der minder mest af alt om et kedeligt computerspil, tranced synth, monoton hi-hat og et konstant og hurtig beat. “24 Heures” minder ikke om den originale og delikate techno, der ellers er på vej frem igen, men mere om noget man kunne høre på forbrændingen i Albertslund omkring slutningen af 90’erne, og der er synd.

OXIA. '24 Heures'. Album. Good-Life.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af