The Piano

I stormens øje er der larmende stilhed.

For årtier tilbage hed de Moonjam og deres saxofonsange var at høre i alle landets radioer og til gymnasternes forårsopvisninger. Nu er saxofonerne udskiftet med sang. Pianomanden Morten Kærså ledsages af Rasmus Kærså på bas og Klaus Menzer på trommer. The Piano har på ‘Eye of the storm’ fået hjælp af Nellie Ettison og Al Agami, hvilket er med til at gøre det hele endnu mere poppet.

Resultatet er en meget poppet jazzudgivelse, som går hen og bliver ligegyldig.

Skiven er en lidelse fra ende til anden. Lyden er fyldt ud med et tykt lag keyboard-skum. Ligesom en lagkage med alt for meget flødeskum – man er lige ved at brække sig. Selv den smukke prinsesse ville udbryde: ‘Dur ikke’. Hverken som baggrundsmusik på en hyggelig eftermiddag eller som dansemusik til festen eller som lyttemusik søndag aften.

Jeg stiller den op på reolen ved siden af de støvede Moonjam cd’er og regner med den bliver der. Indtil en forvildet gæst en dag udbryder: ‘Gud har du den, den er helt vildt fed’ og jeg løfter mine øjenbryn, trækker let på smilebåndet og giver den en ny chance.
Det ender med jeg giver denne flødeskumskage til Amin Jensen, som sikkert ville glæde de halvfede over fyrre i sit fredagaftensshow med at lade The Piano spille.

Er du til jazz så køb hellere en Michel Petruciani eller Michel Camilo.
Er du poppet, så grib hellere en Moonjam på tilbud.

Er cd’en ikke snart slut?

The Piano. 'Eye of the storm'. Album. Stunt Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af