Atmosphere – fem timers forrygende atmosfære

Amerikanske Atmosphere stod øverst på plakaten, da LilleVega i går blændede op for et stort anlagt hiphoparrangement, der bød på intet mindre end fem forskellige bands fra Danmark, Sverige og USA.

Omkring kl. 20 dukkede aftenens konferencier, Per Vers, op på scene og annoncerede det første musiske indslag: Dj Static og Nat Ill. Det er altid en hård tjans at starte en helaftensaftensforestilling tidligt, når langtfra alle har indfundet sig, og dem der har, lige har slået sig ned med den første øl og helst bare vil blive siddende. Men duoen gik friskt og uimponeret til opgaven, og som showet skred frem, steg publikums antal og engagement. Specielt udmærket var Statics hele tiden medlevende scratch, der stilrent akkompagnerede Nat Ill’s enkle og slagkraftige lyrik.

Koncerten nåede sit højdepunkt, da selveste Slug fra Atmosphere pludselig befandt sig på scenen og rappede med på et nummer, som de tre havde indspillet sammen i USA tidligere i år. Samarbejdet mellem grupperne kom i stand, efter at Static og Nat Ill varmede op for Atmosphere i Århus – deres optræden imponerede Slug og hans Dj Ant så meget, at de valgte at invitere de to danskere til det årlige Scribble Jam i USA.

Og at dømme efter de næste amerikanske optrædener må danskerne også have efterladt sig et mindeværdigt indtryk ved den berømte hiphopbegivenhed. I hvert fald var der udtalt respekt fra både Eratic Static og Pacewon, som gik på i nævnte rækkefølge, efter Static og Nat Ill havde forladt rampelyset. De tre koncerter, der varede i godt en halvanden time tilsammen, havde fået godt fat i publikum og skabt en gennemgribende positiv og uhøjtidelig stemning på Vega.

Men det var dog først da Promoe gjorde sin entre, at salen virkelig blev sat i svingninger. Så snart den svenske rasta tonede frem på scenen, blev det tydeligt, at han er en kendt og højtæret gæst i det danske hiphopmiljø – der mødte ham overvældende bifald. Promoe var i dagens anledning flankeret af sine Looptroop-kumpaner Supreme og Dj Large, og sammen leverede de tre veldrejet rap, sang og dans til stor begejstring for det optændte publikum. Numrene var hovedsageligt fra Promoes spritnye plade “Long Distance Runner”, som stilmæssigt er meget dancehall-inspireret. Men Promoe demonstrerede også, at han mestrer et bredt spektrum af rap-kunstens facetter – blandt andet med et langt Eminem-agtigt flow i hæsblæsende tempo.

Efter en kort pause, hvor bølgerne fik lov at lægge sig, var det tid til aftenens højdepunkt: Mid-West-bandet Atmosphere. Iført Fidel Castro-kasket og et sort tørklæde, der dækkede det meste af hans ansigt, var det Dj Ant, der roligt indledte showet med at vende et par plader alene på scenen, inden Slug overtog rollen som frontfigur. Herfra udviklede det sig til en medrivende koncert af forrygende energi og lidenskabelig intensitet, der bevægede salen fra scenekant til bagvæg. Fra første færd styrede Slug slagets gang med karismatisk selvsikkerhed, fremførte sin lyrik medieret gennem kontant rap og melodisk sang. Det hele kulminerede da en slags spoken-word imod Bush-regeringens politik gik over i de klassiske Rage Agaist The Machine linjer: “Fuck you I won’t do what you tell me”, der fik dansegulvet til at ligne noget fra en punkkoncert.

Klokken lidt over tolv sluttede det storslåede arrangement – en vellykket aften, hvor samtlige kunstnere og publikum deltog med sjælden set entusiasme.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af