Baby Mammoth

‘Finale’ sådan hedder første nummer, og så er de først lige startet. Man bevæger sig her i en verden af house, jazz, funk, dub og elektronika, og det er super svedigt.
Drengene bag Baby Mammoth er fra Schweiz, og det lyder langt fra, som hvad man kunne forvente sig fra alpelandet.
Baby Mammoth har tidligere udgivet et par EP’er, som er langt mere præget af down tempo. Her er der tale om til dels en række house numre, med en meget funky bas, bare lyt til ‘Finale’, som er første nummer, men der er også blevet plads til de lidt “langsommere” numre.
På ‘Blind Date’, som er andet nummer på albummet, er der leget med rytmerne fra Caribien, og ikke mindst en fløjte, som næsten er Mikala Petri værdi – ah en let sommer reggae stemning, man glæder sig til grill, strand og piger på cykelstien.
Prikken over i’et må næsten være ‘Do I Move You’ og hertil kan kun svares: Yes you do. Trommerne kører her over og nærmest “halter” ind i mellem, ja undskyld sprogbrugen til alle trommeslagere derude, læg det sammen med noget der kunne lyde som et Fender Stage Piano, bongo trommer og dvs. elektroniske lyde, og ja… nummeret har det hele, lidt til og meget me’r.
Baby Mammoth har fået god hjælp af en flok dygtige jazzmusikere fra Wien, og det er med til, at albummet holder hele vejen igennem. Trommerne er funky, bassen lige så, og derudover er albummet krydret med blæse riffs, samples fra diverse jazzplader og en “damn good vibe”.
Hvis du kunne lide ‘Hótel Costes’ men er kommet videre en Pompougnac, så prøv drengene fra alperne, med blandingen af jazz, dub og elektronika bliver man ikke skuffet, mere er der ikke at sige til det.

Baby Mammoth. 'Octo Muck'. Album. ecco.chamber.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af