Blue Foundation

>>The pain of the dane…>And I will find a home, because we love till the end of the day.Med fare for at træde nogen over tæerne, vælger jeg at kalde stilen for triphop, som man kender den fra bands som Massive Attack, Portishead og japanske Dj Krush.

Et nummer som ‘Sweep’ er egentlig et meget godt billede på, hvordan hele albummet lyder. Det starter med lidt støj, og går derefter over i en dyster næsten Schubert’sk strygerkomposition, for herefter at vende sig mod en basgang og lette trommer, som så er gennemgående hele nummeret igennem. Dette blandes med let dystre spoken words, fortryllende sang og det tilbagevendende strygerarrangement, krydret med klagende horn og finurligheder bag dj-pulten.

Blue Foundation har fået god hjælp på albummet, Sune Martin har spillet bas og guitar, Christoffer Ohlsson cello, Hans Landgreen guitar og Siri Abildsgaard har spillet violin. Af andre spændende bekendtskaber kan nævnes japanske Sportsman som rapper på nummeret ‘The Yellow Man’.

Blue Foundation har arbejdet meget med udtrykket, det skal ikke kun være i teksten, man får et budskab, det skal også være fra instrumenterne, dette skaber en helhed og et meget bredt lydbillede.
Alt i alt byder Blue Foundation på en lytteoplevelse, som man normalt ikke får fra et dansk band.

Blue Foundation. 'Sweep of Days'. Album. Virgin.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af