Cæcilie Nordby

Danmarks Jazzdiva nummer 1 er tilbage med endnu en soloudgivelse. Denne er den første udgivelse overhovedet på pladeselskabet Copenhagen Records, som blev startet af en udbrydergruppe fra EMI-Medley for nylig.

Efter 4 studieindspilninger har Cæcilie Norby nu landet sin første liveindspilning, og det har vi ventet på. Materialet er overvejende fortolkninger af standards (“But not for Me”, “In a Sentimental Mood”), pop-klasikere (“How Deep is Your Love”, “Sorry Seems to be the Hardest Word”), men der er også blevet plads til to af hendes egne hits: “Cuban Cigars” og “African Fairytale”. Hun har tryllebundet dem sammen til en broget buket, lige til at komme i forårsstemning af. Sammen med sin stjernebesætning formår hun at lægge sit helt personlige præg på numrene. På disse optagelser hører man tydeligt Norbys talent; hun har en fin fornemmelse i stemmen. Både fraseringer og hæse hvæs går rent ind og giver nye vinkler på de gamle kendinge. Det er tydeligt at hun føler sig hjemme på jazzklubberne. Der bliver også plads for musikerne til at folde sig ud, det er netop en typisk liveindspildning. Ganske herligt.
Optagelserne stammer fra Jazzklubben “Pizza Express” i London og “Sunside” i Paris, hvor de blev indspillet sidste år. Lige nu er Cæcilie Norby på turne i Danmark, så det kan anbefales at høre hende live i den nærmeste jazzklub.

Cæcilie Nordby. 'London/Paris'. Album. Copenhagen Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af