Claus Hempler

4 6

Så kunne han endelig blive færdig. Claus Hempler har senest givet lyd fra sig med noget jazz-lir i 1999, men det er efterhånden otte år siden fynske Fielfraz sang sidste vers. Her var han forsanger, og nu er han tilbage i delvis samme musikalske rille, selv om rocken rykker væsentligt mindre.

Skal man drage paralleller til tiden med Fielfraz (der måske/måske ikke er helt slut) læner Hempler sig i dag mest op ad sin fortid med sangene ‘Gold’ og ‘Tender Hurricane’, der ville passe fint på kvartettens foreløbigt sidste og mest helstøbte album, ‘Slick’.
Fielfrazmedlemmer har det også lugtet af under indspilningerne, hvor Jens Langhorn har siddet bag trommerne, og Nils Brakchi har stået med bassen. Guitarist Kenneth Priisholm har Hempler også haft grund til at takke i coveret. Samme tak har Pernille Rosendahl fået for at være med på singlen ‘Want You’.

Den umiddelbare glæde ved Hemplers soloudspil er genhøret med hans stemme, der folder sig ud i flere facetter, men mest bevæger sig i den dæmpede og sentimentale crooner-stil. Efterhånden, som melodierne bider sig fast i bevidstheden, viser Claus Hemplers soloplade sig også at gemme på en glimrende blanding af helstøbte numre.

Enkelte gange bliver det lige nøgent nok, men Hempler klæder lytteren anstændigt på til den forestående sommer. Dem skal der helst ikke gå for mange af, inden han lader høre fra sig igen.

Claus Hempler. 'Hempler'. Album. Gogo Records.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af