Fattigfolket

Fattigfolket har udgivet deres første cd, og hvilken en. Den akustiske kvartet leverer en cd, der skiftevis vokser frem med melodiøse numre, og heftige avantgardistiske numre.

Første nummer kommer snigende: ‘Bulle i bussen’. Langsom stiger de forskellige musikere ind i bussen og tager turen sammen. Bussen snegler sig af sted op ad bjergskråningen. Halle og Godal nærmest hvisker melodien ud af trompet og sax. Midt i nummeret tager Gunnar Halle (trompet) så fra, og får løftet nummeret til bjergtoppen.

Derefter bliver det straks mere avantgardistisk, lige hårdt og på i ‘kjempefugl’. Her er der givet god plads til improvisationer.
Af fremragende numre på cden vil jeg fremhæve ‘skjult drage, som
igen er et nummer der vokser frem i slow motion, og oser af tør, stemningsmættet, blæst melankoli. Man kan nærmest høre dragens åndedræt.

‘Titicaca’ med lange blæser-klangflader der væver sig ind i hinanden ledsaget af en klar bas. En rigtig solopgangssang for de store vidder.
Der er lagt vægt på blæseinstrumenterne i Fattigfolket. Så er man til akustisk jazz med både trompet og sax, er det en spændende skive at lægge ører til.

Denne cd er udgivet på det nye lille ILK pladeselskab, som har en række spændende udgivelser bag sig. Fattigfolket består af Gunnar Halle på trompet, Hallvard Midttun Godal på saxofon, Putte Frick-Meijer på bas og Ole Morten Sommer på trommer. I fjor vandt Fattigfolket jazzkonkurrencen i Avingnon (Frankrig), blandt knap 100 kombattanter.

Musikerne er kendt fra andre sammenhænge, som f.eks. Pierre Dørges New Jungle Orchestra, TysTys, Susi Hyldgaard og de nye Jogujo Circuit og Triåveræinne.

Fattigfolket. 'Fattigfolket'. Album. ILK.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af