Maya Albana – med sømmet i bund

‘Det er ikke nok at trykke sømmet i bund’, skriver Jan Opstrup Poulsen i Gaffa om Maya Albanas seneste album ‘God Bless Education’. Det har han muligvis ret i. Jeg synes at
a) Der sker meget mere end at trykke sømmet i bund på ‘God Bless Education’
b) Hvis ikke a) var tilfældet, var Maya Albana m/band godt i gang med at bevise, at man i hvert tilfælde kan komme langt med at trykke sømmet i bund.

Materialet til koncerten var, udover numrene fra albummet, et par nye sange og et enkelt nummer fra Maya Albanas tidligere trio, hvor hun bl. a. spillede sammen med Camille Jones, som også er en del af hendes nuværende band.

Det lidt sparsomme materiale og faktummet, at det tydeligt skinner igennem at bandet er et projekt i højere grad end et band-band er det eneste malurt der er at dryppe i bægeret.

Herudover blev den nemlig bare trykket af med korte, støjende udgaver af numrene fra albummet – ‘Dead Starlet’, ‘We are Not Together’ og selvfølgelig ‘God Bless Education’, for at nævne nogle af de stærkeste. Maya Albana og Camille Jones skreg igennem fra ende til anden og Henrik Lindstrand og Asger Techau lagde en dyb, hård og solid bund for Anders Birks fræsende, vrængende guitar og det lækkert støjende og voldsomt forvrængede keyboard, som blev betjent af Camille Jones det meste af tiden og Henrik Lindstrand på det ene ekstranummer, den meget smukke og intense ‘Under Your Star’. Og så spillede de bare HØJT – fedt!

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af